Учени от университета в Суонзи, Великобритания, създадоха наночастици, които могат

...
Учени от университета в Суонзи, Великобритания, създадоха наночастици, които могат
Коментари Харесай

Превърнаха екстракт от зелен чай в противораково лекарство

Учени от университета в Суонзи, Англия, сътвориха наночастици, които могат да унищожат всички ракови белодробни кафези в човешкия организъм, заяви Лайф.

За задачата бил употребен дестилат от зелен чай. "Планираме да проверим дали е допустимо квантови точки да се употребяват за "фотографско изображение " на ракови кафези - съобщи Судхагар Питчаймуту от екипа. - Надяваме се да разберем по какъв начин квантовите точки се събират и проникват в тях. "

Вниманието на учените било привлечено от обстоятелството, че доста микроби и растителни кафези могат да синтезират естествени наночастици. Квантови точки били събрани благодарение на екстракти от кафези от организми. След това учените ревизирали получените резултати върху колонии от бактерии и ракови кафези.

В рамките на опитите се изяснило, че екстрактът от зелен чай може да бъде употребен за събиране на неголеми наночастици. Т.нар. наноточки имат особена конструкция и могат да гълтам светлината и да генерират нови типове електромагнитни талази.

Създадените от английските учени "точки " унищожили до 80 на 100 от раковите белодробни кафези. Учените означават, че заключенията им могат да открият пътища за потребление на зеления чай за произвеждане на противоракови медикаменти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР