Учени от Харвардския университет откриха начин как да изключим чувството

...
Учени от Харвардския университет откриха начин как да изключим чувството
Коментари Харесай

Откриха как да потиснем чувството си за глад

Учени от Харвардския университет откриха метод по какъв начин да " изключим " възприятието си за апетит, оповестява в. " Метро ".

Екипът на доктор Бадфорд Лоуъл е разпознал невронната мрежа в мозъка, която управлява възприятието за апетит. Специалистите съумели да подтикват тези мрежи при опитни мишки и ги предиздвикали да се усещат сити, макар че не били яли нищо.

Харвардските експерти открили, че активирането меланонкортин 4 рецепторно контролираните вериги в мозъка ликвидира дискомфорта от глада. По този метод един ден ще може да се помогне на доста хора, които са на диета, с цел да не се усещат непрестанно гладни.

" След като успяхме да идентифицираме тези " неврони на ситостта ", пред нас се открива пътят за разгадаването на това по какъв начин мозъкът е кадърен да контролира апетита ", съобщи доктор Лоуъл.

Докато някои диетични храни, като " Слим фаст " са направени по този начин, че потребителят да се усеща утолен за по-дълъг интервал, в този момент е подхваната първата стъпка към основаването на лекарство, което да промени желанието на мозъка за храна.

Но тази техника единствено заблуждава мозъка, като го кара да си мисли, че сме сити. В същото време нашият корем обезверено желае храна.

Новото изобретение ще бъде значим асистент в битката против затлъстяването.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР