Учебно пособие на бившия Комитет за държавна сигурност (КГБ) в

...
Учебно пособие на бившия Комитет за държавна сигурност (КГБ) в
Коментари Харесай

Старо учебно пособие на КГБ разкрива произхода на стратегията за фалшиви новини

Учебно помагало на някогашния Комитет за държавна сигурност (КГБ) в Съюз на съветските социалистически републики разкрива произхода на тактиката за разпространяване на подправени вести . Това пишат американски медии, които се базират на " Дейли бийст ".

Пособието за съветските шпиони разкрива, че доста от тактиките по време на Студената война, употребявани от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), наподобяват сходни на тези, които Русия е употребява, с цел да се намеси на американските избори през 2016 година

Американският уебсайт е разгласил пособието, което датира от 1989 година " Дейли бийст " се е сдобило с него от европейска разследваща работа. Съдържанието в никакъв случай не е било разсекретявано в Русия, защото още се употребява като инструмент за образование на съветските шпиони.

Пособието включва всичко за интернационалния шпионаж - от разполагане на шпиони в други страни, до вербувани на цели. Отбелязва се, че сътрудниците на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) са били част от дипломатическите задачи.

Дават се насоки по какъв начин да се подхожда към чужденци, а също по какъв начин да се позволяват разнообразни проблеми или конфликтни обстановки, в това число при нарушение на митническите правила, пътни произшествия и нарушение на закони.

В образователното помагало е поместена идея за подправени вести, в това число определение и способи за дезинформация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР