Учебната година завършва онлайнМОН ще променя тестовете, за да бъдат

...
Учебната година завършва онлайнМОН ще променя тестовете, за да бъдат
Коментари Харесай

Матурите - с маски

Учебната година приключва онлайн МОН ще трансформира тестванията, с цел да бъдат единствено върху изучен материал
Матурите и изпитите за гимназии ще бъдат извършени с маски, в случай че до тогава не бъдат анулирани от Националния действен щаб. Учениците ще ги поставят при съблюдаване на отдалеченост, а образователната година ще приключи онлайн за всички в периодите, които бяха заложени още на 15 септември
Отрасловият съвет към МОН реши в сряда, че образователните занятия ще приключат отдалечено и оценките на учениците ще бъдат завършени на база на него. В съвета влизат работодатели, синдикати и представители на МОН. Другата седмица ще бъде конкретизирано дали ще бъдат извършени и изпити в четвърти и десети клас, които съгласно закона са наложителни, само че на процедура се употребяват най-вече за задачите на статистиката. С изпитите след десети клас трябваше да бъде открито по какъв начин учениците от този випуск усвояват материала по променените образователни стратегии след влизането в действие на новия учебен закон. Това е първият випуск, който учи по него, и тестванията трябваше да се проведат за първи път. Тези изпити обаче са от голяма важност за една част от учениците, които учат в по този начин наречените " обединени учебни заведения " - от първи до десети клас, и с резултатите от теста трябваше да продължат в 11 клас в друго учебно заведение.
В момента МОН изследва в кои учебни заведения какъв материал е взет преди появяването на изключителното състояние и какъв – по-късно, тъй че тестванията да бъдат съобразени с действително изученото. Това значи, че ще се наложи от към този момент готовата банка с проби да бъдат извадени всички въпроси, които не са усвоени от по-голямата част от учебните заведения, и на процедура да се изготвят нови. Матурите ще се проведат при започване на юни, а изпитите за гимназия – в третата седмица от месеца.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР