Учебната година в университетите започва по присъствен или електронен начин

...
Учебната година в университетите започва по присъствен или електронен начин
Коментари Харесай

Повечето университети започват присъствено учебната година

Учебната година в университетите стартира по присъствен или електронен метод по преценка на управлението на съответния ВУЗ . Повечето от висшите образователни заведения обаче са взели решение присъствено и физически лекции да има в последна сметка.

Това разяснява министърът на образованието Николай Денков, който участва на откриването на образователната година в Университета за национално и международно стопанство в столицата.
 Един имунизационен бус за целия Студентски град
Един имунизационен бус за целия Студентски град

Имунизацията измежду младите е относително ниска

" Има подготвеност образователната година да стартира присъствено. Повечето от университетските управления са взели такова решение. В някои университети пък са решили онлайн да бъдат единствено лекциите, като присъствено бъдат провеждани практическите извършения ", съобщи Денков, неуточнявайки обаче кои огромни ВУЗ-ове по какъв метод ще стартират образователната година.

В УНСС годината стартира присъствено, разбра се при откриването на университетските занятия в икономическия ВУЗ. В Софийския университет пък ще бъде подхваната друга методика - така наречен " хибриден модел ", сподели ректорът на Алма Матер Атанас Герджиков. " Половината от 16-те ни факултета стартират присъствено, главно тези по естествени науки и медицина ", сподели Герджиков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР