Участъкът, в който стана тежката катастрофа на магистрала Струма, все

...
Участъкът, в който стана тежката катастрофа на магистрала Струма, все
Коментари Харесай

Комитова: Зловещият участък от АМ Струма няма Акт 16

Участъкът, в който стана тежката злополука на автомагистрала " Струма ", към момента няма Акт 16. Причината е, че не са завършили отчуждителните процедури. Това откри нашата инспекция, съобщи на конференция служебният министър на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова.

Собственикът на изгорелия на " Струма " рейс проговори: Защо не бях там, с цел да умра и аз
По думите й, отчетът, който тя разпореди да бъде направен след злополуката с македонския рейс, при която починаха 45 души, е подготвен. Той е посочил, че положението на пътя е положително.

" Като неравност пътната настилка е с доста положителни индикатори. Също по този начин съпротивлението на хлъзгане е доста положително, тъй че като цяло положението на пътната настилка е доста положително. За маркировката - първо тя се възобновява от време на време. Към датата на злополуката обаче има възобновена единствено осева линия и има 6-месечно закъснение на подновяването на маркировката ", добави Комитова.

Регионалният министър посочи, че същите две компании, които са спечелили състезанието за възобновяване на маркировката, е трябвало да се погрижат и за сигнализацията в сектора. По думите й, мантинелата е сложена през 2007 година и е отговаряла на тогавашните правила.

" Очевидно злополуката не е била с огромна скорост, само че е зародил пожар. Нямаме пояснение по какъв начин толкоз бързо е изгорен този рейс. Много необичайно събитие. Като първи ограничения, които можем да предприемем - те са няколко ", сподели още Виолета Комитова.

По думите й, скоростта в правата ще бъде лимитирана.

" През 2013 година този път няма габарити на автомагистрала. По план той е с ограничаване от 90 км/час, само че все пак скоростта е вдигната до 120 км/ч. Не можем да твърдим, че скоростта е причина за нещастието, само че съгласно нас пътят не дава отговор за тази скорост ", акцентира Комитова.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР