UBports добави възможността за стартирането на десктоп приложения в Ubuntu

...
UBports добави възможността за стартирането на десктоп приложения в Ubuntu
Коментари Харесай

Linux новините от последните седмици

UBports добави опцията за стартирането на десктоп приложения в Ubuntu Touch. Уязвимостта в AUR. Нов Debian дисков облик и други. Това са главните вести в света на Linux през последните няколко седмици.
Стартирането на десктоп приложения в Ubuntu Touch
Едно от евентуалните прерогативи на операционната система GNU/Linux, конфигурирана на мобилно устройство, е опцията за стартирането на десктоп приложенията на мобилната платформа. Това доста уголемява броя на приложенията, налични за мобилното устройство. UBports обществото, което продължава развиването на Ubuntu Touch, напълно скоро публично ще разгласи, че приложенията, употребявани в десктоп средата, ще могат пълноценно да работят в мобилните устройства.



„Libertine Manager към този момент е подложен в систематичните настройки и опростява инсталирането на десктоп приложенията. Създава се резервоар, а приложенията се конфигурират благодарение на APT. Някои приложения работят по-добре от други, както се вижда в нашия видеоклип. Но Solitaire работи добре и може да се играе на телефона“ – се споделя в Reddit пост.
AUR не е напълно безвреден
Миналата седмица, потребителите стартирали Arch Linux или производните, получиха увещание, че макар че Arch User Repository (AUR) е доста комфортен метод за достъп до голям брой програмни пакети, той не е безвреден. В хранилището могат да попаднат на процедура случайни пакети и би трябвало да се внимава.

„Потребителите на всички Linux дистрибуции получиха съществено предизвестие, че не може да се има вяра на потребителските складове след най-новия случай, обвързван с Arch Linux. Забелязахме, че в потребителските AUR пакети участват няколко типа вредоносен код. За благополучие, измененията бяха открити бързо, а анализът на кода изработен единствено няколко дни след неговото разкриване. Анализът сподели, че злонамереният консуматор с прякор xeactor на 7 юни е трансформирал програмния пакет acroraed. Вмъкнат е скрипт, който изтегля спомагателен код от далечен уебсайт. По този метод се конфигурира нов код, който конфигурира systemd за автоматизираното пускане на нездравословния код. Открихме още два пакета, изменени по същия начин“ – се споделя в техническия конгрес Sensors.

В на процедура всички Linux дистрибуции са налични надстройки към общоприетите складове, в които потребителите могат да качват свои сюжети или пакети. Именно тези пакети, изтеглени от външните складове, би трябвало да се ревизират преди инсталирането.
Новият дисков облик Debian 9 Stretch
Проектът Debian разгласява новия инсталационен дисков облик Debian 9 „Stretch“. Това не е нова версия, а дисков облик, в който са включени и обновяванията по сигурност, излезли след представянето на Debian 9.

„Проектът Debian оповестява на всички за петото възобновяване на своята постоянна дистрибуция Debian 9. Кодовото име на обновяването е „Stretch“. Добавени са всички ъпдейти по сигурността, поправени са видяните по-сериозни проблеми. Обновени са и някои програмни пакети„.

По-подробна информация за Debian 9 Stretch може да се откри в новинарския раздел на плана Debian.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР