Убийците на граничния полицай Петър Бъчваров са били изключително арогантни,

...
Убийците на граничния полицай Петър Бъчваров са били изключително арогантни,
Коментари Харесай

Убийците на граничния полицай искали да застрелят и военния от патрула

Убийците на граничния служител на реда Петър Бъчваров са били извънредно арогантни, нагли и брутални. След като са го простреляли, те са влезнали през дупката в оградата на границата на българска територия и са пробвали да убият и втория човек от патрула - военнослужещия. Това изясни в изявление за Българска национална телевизия шефът на националното разследване и зам.-главен прокурор. Той разясни, че единствено ответната пукотевица на военния е предиздвикало нападателите да се върнат на турска територия.

Инцидентът стана около 20:35 ч в понеделник в региона на село Голям Дервент. Служителят на " Гранична полиция " почина на място, военният не пострада.

Сарафов отхвърли версията, че нападателите са стреляли, тъй като са се стреснали. Колкото до версиите, че двамата мъже, арестувани за стрелбата в Турция, имат умствени проблеми, зам.-главният прокурор разяснява, че " доколкото разбирам, те са изпълзели от дълбините на генофонда, но това не омаловажава вредоносния резултат ". Запитан какво ще стане, в случай че невменяемостта им се потвърди с експертиза, той уточни, че тогава няма да носят наказателна отговорност. Сарафов обаче се съмнява, че това ще се случи. " Не мисля, че ще получат леко наказване ", уточни той.  " Не е потвърдено, че са трафиканти. По-скоро са желали да грабят трафиканти, които се допуска, че носят пари и полезности ", добави Сарафов.

Утре следва следствен опит, който да откри от кое място е създаден изстрелът. На него ще участват и български проверяващи. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР