Правозащитници обвиниха Израел, че е използвал противоречиви запалителни снаряди с

...
Правозащитници обвиниха Израел, че е използвал противоречиви запалителни снаряди с
Коментари Харесай

Израел е обвинен, че е използвал бомби с изгарящ плът бял фосфор срещу цивилни

Правозащитници упрекнаха Израел, че е употребявал спорни запалителни снаряди с бял фосфор върху домове в пет града в Ливан.

Те настояват, че оръжията - неразрешено за потребление против хора - може да е наранило цивилни, като по този метод нарушава интернационалното право, уреждащо потреблението на бомби по време на война. Хюман Райтс Уотч съобщи, че няма доказателства за пострадвания при изгаряния, само че че е " чул разкази, сочещи вероятни респираторни увреждания ".

Адвокатите на групата споделят, че е срещу закона изстрелването на противоречиви муниции в обитаеми региони, както Израел е упрекван в други войни. Нагорещеното химическо вещество може да подпали здания и е отвратително мъчително, защото изгаря човешката плът до костите.

Оцелелите са изложени на риск от инфекции и органна или дихателна непълнота, даже в случай че изгарянията им са дребни. Но израелската войска отвърна на удара, че поддържа интернационалното право във връзка с боеприпасите и потреблението на бял фосфор, из...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР