Убийството на Нотариуса няма да бъде изследвано в дълбочина и

...
Убийството на Нотариуса няма да бъде изследвано в дълбочина и
Коментари Харесай

Адвокат Рангелов огласи причините за показния разстрел на Мартин Нотариуса: Някой тежко е засегнат от…

Убийството на Нотариуса няма да бъде изследвано в дълбочина и няма да има последствия за съдии, прокурори и юристи, които са правили закононарушения през годините. Около това мнение се сплотиха в ефира на Българска национална телевизия някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов и юристът Людмил Рангелов.
Йорданов счита, че евентуалната причина за убийството на Мартин Божанов е някоя от имотните измами, в които е взел участие.
„ В актива на Нотариуса има голям брой имотни измами, които са свързани, от една страна, със съществени парични еквиваленти, въпреки това – с това вродено възприятие на българина, че би трябвало да има лично жилище “.
Йорданов е песимистичен към преувеличаването на контактите на Нотариуса в правосъдната система.
„ Смяната на ЕГН-то не е чак толкоз сложна и когато се приказва за най-известния случай – виждаме, че той не може да се оправи в районния съд в Луковит с дело, което явно няма подобен веществен интерес “.
Според юрист Рангелов убийството е осъществено или от тежко обиден от имотна машинация човек или от някой, от който Нотариуса е взел забележителна сума, с цел да уреди правосъден въпрос, само че не е извършил това свое обвързване.
ЕГН се трансформира само по административен, а не по правосъден ред, т.е., тук са намесени общински чиновници, уточни Емануил Йорданов.
Отвсякъде се вижда, че това лице не е направило закононарушение или най-малко няма доказателства за това, сподели от своя страна юристът.
Съдиите, които са оправдавали в предишното Нотариуса, в този момент са на високи равнища в правосъдната система и е хубаво да се намерят правосъдните актове, с които това се е случвало, сподели някогашният вътрешен министър. Людмил Рангелов дефинира като злополука за правосъдната система съществуването на клуб, който се посещава скрито от магистрати.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР