Убитата собственичка на верига аптеки в Русе е била първо

...
Убитата собственичка на верига аптеки в Русе е била първо
Коментари Харесай

Ужасяващи подробности за убитата съпруга на човек от ГЕРБ

Убитата собственичка на верига аптеки в Русе е била първо удушена, а по-късно тялото ѝ е разчленено на части, оповестиха на брифинг от Окръжната прокуратура.

Тя е убита на 11 януари покрай река Русенски Лом, а частите от тялото са скрити в обитаемо място наоколо до града – на към 30 км. Сигналът за изгубването ѝ е подаден на 14 януари от нейните близки. 

Двамата похитители са възнамерявали дълго грабежа, като са я следили повече от месец.

" Установили са навиците от ежедневието ѝ и са разбрали, че има процедура да носи в себе си огромна сума пари. Излязла е от една от аптеките, която стопанисва, и е носела 20 000 лв.. Тръгнала е към публичен паркинг, когато е била похитена ", обясниха още от прокуратурата, съобщи bTV.

Жената се е насочила към автомобила си покрай постройката на Национална агенция за приходите, там е пресрещната от причинителите. Единият от нападателите е бил облечен в униформа със знаци на полицията. Представил се е като чиновник на полицията и е изискал персоналната карта на жертвата, с цел да извърши мнима инспекция.

След това е влезнал в нейния автомобил и е определял посоката на придвижване. Другият причинител се е движил след тях с друга кола. По време на придвижването на жертвата са сложени белезници. По-късно тя е преместена в другата кола и са се отправили към дома ѝ, тъй като похитителите разбрали, че там се съхраняват още пари.

Жертвата е отведена до жилището, от кое място са отнети и останалите пари - към 45 000 лв.. След това двамата са решили да я убият, с цел да прикрият следите от отвличането и грабежа. Те са били обезпокоени, че жертвата е имала опция да ги види, да чуе гласовете им и да види и автомобила, в който е преместена.

Жената е отведена в покрайнините на града покрай река Русенски Лом, където е удушена. На идващия ден, с цел да прикрият следите от закононарушението, са разчленили тялото и частите от него са изхвърлени в покрайнините на едно от селата на към 30 км от Русе. Все още не всички елементи от тялото са открити. 

Двамата обвинени са си поделили парите, като единият е погасил бързи заеми за 16 000 лева В момента на задържането им са имали желанието да пътуват отвън Русе, с цел да може другият обвинен да си купи кола.

Извършителите са двама мъже. Единият е с букви Г.А.В. – роден през 1972 година, а другият с букви М.С.М., роден през 1966 година Двамата имат регистрации в полицията. 

Първият е регистриран за бракониерски лов, има позволение за прилагане на оръжие. Вторият е регистриран за измами, като има и наказание обратно в годините за документна машинация.

" Към момента на осъществяване на закононарушението са безработни. Познавали са се от 4-5 години, имали са си доверие. Изключително брутално е тяхното отношение към жертвата на закононарушението ", уточни прокурор Георги Георгиев.

По тяхно предписание жертвата е провела два телефонни диалога със брачна половинка си, по време на които е упорствала той да не я търси.

„ В желанието си да реалокират дамата от едната кола в другата при отвличането ѝ, автомобилът на жертвата е оставен паркиран на място, на което е затруднявал придвижването. Така оставена колата очевидно е подразнил хората, живеещи в региона, които са спукали три от гумите на колата – по няколко пъти всяка “, заяви прокурор Георги Георгиев.

Той означи, че това е объркало проверяващите и са почнали работа и по други версии. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР