Uber прехвърля ресурсите си от самоуправляващия се камион в рамките

...
Uber прехвърля ресурсите си от самоуправляващия се камион в рамките
Коментари Харесай

Uber спира работата си по самоуправляващи се камиони

Uber трансферира ресурсите си от самоуправляващия се камион в границите на своята група Advanced Technologies към други планове, оповестиха от компанията през днешния ден. Засега тя стопира развиването на самостоятелната товарна платформа, която закупи от самостоятелна софтуерна компания Otto.
„Решихме да спрем създаването на нашата стратегия за самоуправляващи се камиони и да продължим напред единствено с автомобили“, съобщи Ерик Мейхофер, началник на Uber Advanced Technologies Group. „Наскоро предприехме значимата стъпка да се върнем на публичните пътища в Питсбърг и като се стремим да продължим тази инерция, имаме вяра, че силата и опитът на целия екип, фокусирани върху тези старания, си остават най-хубавият път напред“.

Спирането няма да повлияе на Uber Freight – бизнес единицата на компанията, която оказва помощ на водачите на камиони да се свързват със спедиторски компании – или на вътрешната разработка на технологията Lidar на Uber. По-скоро инженерите и разработчиците на програмен продукт, които работят върху самоходни камиони, ще бъдат пренасочени към самостоятелното автомобилно поделение.

Uber споделя, че ще предложи на чиновници, които не могат да намерят съпоставима роля, алтернатива за пренасяне или овакантяване. Проектът по самоуправляващият се камион на компанията е със седалище в Сан Франциско, до момента в който по-голямата част от самостоятелния ѝ авто екип е в Питсбърг.

Въпреки мощните думи, Uber не изключва опцията да се върне в бъдеще към създаването на самоходни камиони; Advanced Technologies Group ще поддържа връзките си с производителите на камиони, заяви компанията.

Uber закупи Otto, стартъп, учреден от някогашните инженери на Гугъл Антъни Левандовски и Лиор Рон, преди две години, през 2016 година за 680 млн. $. Левандовски стана началник на отдела за самоуправление на Uber, само че договорката не свърши добре: през 2017 година Waymo заведе дело против Uber, като твърди, че Левандовски е употребявал открадната технология за построяването на независимата платформа за шофиране на Otto.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР