Убеден съм, че газ ще има и след октомври, борим

...
Убеден съм, че газ ще има и след октомври, борим
Коментари Харесай

Министър Стоянов каза ще има ли газ след октомври


Убеден съм, че газ ще има и след октомври, борим се на каква цена да бъде, сподели по бТВ в предаването " Защо, господин министър? " служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.

Ако се усъвършенстват процеси в производството и търговията на горива, цените могат да паднат, сподели Стоянов във връзка диалози с Лукойл.

Има работна група по формулата за обезщетения, които след конституирането Народното събрание да прегледа, добави министърът и посочи, че бизнесът желае газ на цена до към 250 лв.. Аз съм безспорен последовател на диверсификацията. Трябва да получаваме по колкото се може повече канали газ, сподели министърът.

По думите му първата неверна стъпка на предходното държавно управление е, че са поръчани танкери, а не е имало сделка къде да бъдат разтоварени. Втората причина да бъдат отказани е цената. Служебното държавно управление направи всичко допустимо да обезпечи слотове. Тези, които ще бъдат употребени за октомври, са закупени през април и май. Изпуснати са благоприятни условия за договаряне на слотове, сподели Стоянов.

Министърът уточни, че се договаря както с " Газпром ", по този начин и с други вероятни снабдители. 

Към Румъния и Полша изнасяме оръжие. Но това, не значи, че изнасяме към Украйна, сподели Стоянов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР