У нас в най-скоро време ще започне да вирее политически

...
У нас в най-скоро време ще започне да вирее политически
Коментари Харесай

Мишо Константинов очаква политически COVID-21

У нас в най-скоро време ще стартира да вирее политически вирус COVID-21, счита математикът и политически анализатор проф. Михаил Константинов в предаването " Беновска пита " по Канал 3.

Професорът разяснява разногласието сред политическите сили и играчи по кое време тъкмо би трябвало да се проведат парламентарните избори следващата година. По закон и предвид на предходния избор преди четири години, най-подходящата дата за изборите е 28 март. Появиха се обаче отзиви от всички направления, че изборите може да бъдат изместени напред във връмето с месец, два или три...

" Между 28 март и 23 май са евентуалните дати за изборите ", посочи Михаил Константинов.

Той предизвести, че вотът би трябвало да се организира специфичен режим, " с цел да не измрат гласоподавателите ".

" Болните и карантинираните от Коронавирус имат цялостни изборни права да гласоподават, само че не знам кой ще провежда секция в Коронавирус поделение или ще върви по домовете на инфектирани ", посочи проф. Константинов.

Той чака на парламентарните избори през 2021 година да гласоподават сред 2,5 млн. и 3,5 млн. българи. Припомни, че минимум на избори у нас се е гласувало за Европейски парламент - 1,9 млн. души, а през последните години най-голямото число е 3,6 млн. гласоподаватели.

" Намаляването на интензивността ще бъде заради пандемия, аргументите ще са разнообразни. А хората от СИК по какъв начин ще броят бюлетините, по какъв начин ще се дезинфекцират? Трябва да осигурим сигурността и правата на гласоподавателите и членовете на изборни секции. Депутатите би трябвало да вземат решение – дали да не бъдат лимитирани някои права при пандемична конюнктура, само че не може да се лишават конституционни права. Има действителна заплаха да нарушим правата на заболели и карантинирани ", уточни проф. Михаил Константинов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР