Тютюнопушенето вреди на белите дробове и следователно само изостря ситуацията,

...
Тютюнопушенето вреди на белите дробове и следователно само изостря ситуацията,
Коментари Харесай

Лъжа е, че пушенето намалява риска от COVID-19

Тютюнопушенето вреди на белите дробове и затова единствено изостря обстановката, когато пушач се заразява с новия вид ковид. Припомняйки това в бюлетин, оповестен в Женева, Световната здравна организация (СЗО) прикани медиите и разнообразни коментатори да „ сдържат “ разпространяването на непроверена информация, че тютюнът сякаш понижава риска от заразяване с вируса, предава ТАСС, заяви организация " Фокус ".

В бюлетина се акцентира, че COVID-19 е „ заразна болест и нападна най-вече белите дробове “. В същото време „ тютюнопушенето вреди на функционалността на белите дробове и това затруднява организма да се бори против коронавирусите и други инфекции “. В хода на извършен на 29 април по самодейност на СЗО разбор на тематиката за тютюнопушенето е изработен извод, че „ пушачите са по-склонни да развият тежки болести дружно с COVID-19, в сравнение с непушачите “. В допълнение, тютюнопушенето е нараснал рисков фактор за сърдечно-съдови, ракови, респираторни болести и диабет. Проучването демонстрира, че пушачите са изложени на висок риск от развиване на съществени болести и гибел.

Преди това учени от Френския народен център за научни проучвания (CNRS), Националния институт за здраве и медицински проучвания (Inserm), AP-HP и Института Пастьор обърнаха внимание на обстоятелството, че измежду инфектираните с COVID-19 има много невисок % пушачи. В тази връзка те развиха догадка, че при заразяване с ковид вземат участие рецептори, които реагират на ацетилхолин (химичен предавател на нервно възбуждане) и никотин. Невролозите и откривателите на никотиновия рецептор Жан-Пиер Шанйо и професорът Захир Амура, който работи в лечебния отдел на болничното заведение Питье-Салпетрие, считат, че този рецептор може да играе „ основна роля в разпространяването и патологичната физиология на COVID-19 (нов тип коронавирусно-индуцирано заболяване).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР