Тютюневата компания Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) е разширила наблюдението над

...
Тютюневата компания Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) е разширила наблюдението над
Коментари Харесай

ФМИ разшири здравните изследвания за IQOS

Тютюневата компания " Филип Морис Интернешънъл " (ФМИ) е разширила наблюдението над отделяните нездравословни субстанции при използването на устройството ѝ за пушене на бездимни тютюневи произведения IQOS (Айкос) и от 58 до момента следени съществени канцерогенни субстанции към този момент следи над 100. При всички тях е регистрирано понижение на предаваните излъчвания с над 95 на 100 при потреблението на устройството спрямо пушенето на елементарна цигара.

Това обявиха от производителя пред публицисти при представянето на акцията " IQOS отворени порти ", която към този момент е почнала в комерсиалните обекти на ФМИ в България и ще продължи до края на юни в 43 града на страната. Целта не е единствено запознаване на пушачите с по-малко нездравословната опция на елементарните цигари, само че и да се събере противоположна информация от тези от тях, които са минали на цифровото устройство. Потребителите на IQOS ще могат да получат и професионална диагностика и разчистване на устройството си и информация за новата стратегия за грижа за клиента. Тя предлага на новите клиенти 12-месечна опция за премахване на повреди при удар или намокряне на устройството, непокривани от комерсиалната 24-месечна гаранция. Те ще получават помощ и при щета в чужбина и ще имат отстъпки при покупката на първо устройство и на аксесоари в следствие. Онези, които са си купили преди месеци устройство, могат за ревизират на телефона на клиента дали и те могат да се възползват от облагите. Със специфични проби с филтри за издишване на дима пушачите образно ще могат да видят какво се отделя при прилагане на елементарна цигара и на IQOS.

Мениджърът по регулациите и научните въпроси във " Филип Морис България " Полина Нинова уточни, че следва оповестяването на едногодишните резултати от клиничните проучвания, които компанията прави за следене на въздействието на пушенето на бездимните тютюневи произведения върху досегашните пушачи спрямо такива, които изцяло са отказали цигари. Тя напомни, че наблюденията на ФМИ за по-малко нездравословното влияние при използването на негорими цигари върху човешкия организъм, поради елиминирането на изгарянето на тютюна и отделянето на катран, който в действителност поврежда белия дроб, до момента в който никотинът пристрастява, бяха доказани при започване на май от американската Агенция по храните и медикаментите. Ведомството позволи продажбата на бездимните издалия в Съединени американски щати, която ще стартира през есента на 2019 година

По мотив най-често задаваните им въпроси дали ще се трансформира технологията в IQOS, ще се работи ли за унищожаване на въпреки и дребния аромат, отделян с аерозолната пара при пушенето и дали ще понижават наличието на никотин в нагреваемите тютюневи стикове, от компанията отвърнаха негативно и на трите.

" За отстраняването на мириса не може да се направи нищо без да се наруши усетът на тютюневото произведение, а запазването на чувството за пушачите, минали на бездимно устройство, е водещо за компанията ", разяснява Димитър Костов, маркетинг шеф на българското сдружение. Същото се отнася и при понижаване на температурата на загряване на тютюневия стик при дръпване на пушача, която е 350 градуса при сред 600 и 900 градуса при горенето в пепелника на елементарната цигара и всмукването от нея. Тя е в основата на технологията IQOS.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР