Тютюневата индустрия се намесва в създаването на политики за контрол

...
Тютюневата индустрия се намесва в създаването на политики за контрол
Коментари Харесай

Тютюневата индустрия с намеса в създаването на политики за контрол над пушенето




Тютюневата промишленост се намесва в основаването на политики за надзор над пушенето . Това сподели на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция Ема Грийн, старши програмен управител към Международния съюз за битка с туберкулозата и белодробните болести.

На конференцията, проведена от „ Коалиция за живот без тютюнев пушек “, беше показан отчетът „ Токсична взаимозависимост “. Той е направен от екип на обединението с поддръжката на Международния съюз за битка с туберкулозата и белодробните заболявания посредством стратегия на STOP - световна самодейност за контрол над тютюневата промишленост. 

„ Докладът е направен на база на над 180 налични източника, които демонстрират, че тютюневата промишленост е генератор на послания, които биват трансформирани в хрумвания от пациентски организации, мозъчни тръстове, медии и благотворителни организации, с цел да доближат до народни представители, министерства, учени и специалисти “, сподели доктор Гергана Гешанова, ръководител на обединението и съавтор на отчета, представена от Българска телеграфна агенция. 

Тютюневата промишленост пробва да понижи доверието в ограниченията за ограничение на тютюнопушенето, сподели още доктор Гешанова. Според нея това става посредством всяване на подозрение в Световната здравна организация (СЗО) и РККТ. Други тактики по думите ѝ са опозиция против увеличението на акцизите на тютюневите произведения и представянето на бездимните артикули като безвредни .

Повече по тематиката можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР