Тялото на украински военен пилот е изплувало в морето край

...
Тялото на украински военен пилот е изплувало в морето край
Коментари Харесай

България изтръпна! Тяло на военен пилот без крака изплува край Царево, престоял е месеци във водата

Тялото на украински боен водач е изплувало в морето край Царево през септември, разкриха през днешния ден от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Бургас. Новината бе споделена по време на публична гала за празника на полицията, на която бе награден основен контрольор Христо Ичев – шеф бранш „ Издирване “. Именно той описа забавната история, която до в този момент не бе оповестена.

„ Беше изхвърлен непостоянен мъртвец в региона на Царево. Характерното за него бе, че беше с парашут. Беше изработен оглед и отведен за аутопсия. Започнахме да работим по горещите следи или по това, което беше останало от натрупа. Той бе в напреднал етап на разлагане. Според правосъдния доктор към 2 или 3 месеца е прокиснал във водата. Трупът беше с откъснати крака и обезличен “, споделя Христо Ичев.

След разбор на откритото оборудването бургаските проверяващи служители на реда се свързват с клубовете по парашутизъм и парапланеризъм, а посредством тях стигат и до техни сътрудници – военни водачи.

Така схващат, че откритото съоръжение е на боен водач. „ Влязохме по отношение на командващия Въздушните сили на Украйна и разменихме информация. Изпратиха ни присъщите данни за оборудването на техните самолети и на водача, като ни насочиха към местата, на които би трябвало да забележим от оборудването белези и числа, които дават отговор на вида аероплан и най-много на водача. Най-трудно успяхме да намерим 5-цифрения код, който беше съвсем премахнат от водата и от окислението. Установи се този номер, който подадохме към Украйна и в границите на 2-3 дни успяхме да установим кой е водача “, разкрива началникът на бранш „ Издирване “ в ОД Министерство на вътрешните работи Бургас.

Така става ясна историята – украински боен аероплан СУ 124 с двама водачи е бил свален в региона на Змийския остров в Черно море, пред Одеса. Предполага се, че при катапулта краката на единия пило са се заклещили и са били отрязани при самото катапултиране. Военният най-вероятно е умрял от кръвозагуба, защото други следи от пострадване по тялото не са открити.

Бургаските проверяващи се срещат с представители на Украинското посолство, които спомагат за осъществяване на ДНК разбор от дъщерята на умрелия. Така се удостоверява самоличността на починалия – това е 61-годишният Михайло Матюшенко – боен водач и инструктор. Според киевски медии той е бил един от инструкторите на тъй наречените авиобригада „ Призрака от Киев “, която нанася съществени удари на съветската военна авиация.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР