Тя е от онези жени, за които правото на избор

...
Тя е от онези жени, за които правото на избор
Коментари Харесай

Кимия Ализаде - първата жена в историята на Иран с медал от олимпийски игри

Тя е от тези дами, за които правото на избор и свободата на личността е над всичко; за които компликациите и трудностите не са спънка, а тласък по пътя към фантазиите. Отраснала в страна, в която на дамите се гледа като на второ качество човек, тя съумява да реализира немислимото и да потвърди, че няма нищо на този свят, което да попречи на една мощна и напориста жена да покаже на какво е способна.



Тя е единствено на 23, само че към този момент е първата жена в историята на Иран с орден от Олимпийски игри. Нейното име е Камия Ализаде, а мотив да обърнем взор към това необикновено момиче през днешния ден е визитата ѝ в страната ни. Само преди седмица Кимия дойде у нас за интернационалния шампионат по олимпийско таекуондо "Рамус София Оупън ", който е един от най-големите в Европа, а към този момент и по света.

От България младата таекуондистка си потегли със сребърно отличие в категория 62 кг, отстъпвайки първото място на канадката Леонарда Андрик. Тя е образец за подражателство за дамите по света, които желаят да осъществят фантазиите си. Със своя непреклонен състезателен дух, усърдие и религия тя се трансформира в същинско ентусиазъм за тях.



"Мечтая за таекуондо и за златен олимпийски орден. Ще продължа да се боря за фантазиите си, за сигурност, за благополучен живот и здраве. Знам, че ще съумея. Много съм радостна, че мога да въодушевявам поколенията девойки и дами да се занимават с бойни спортове и да преследват фантазиите си. Спортът и такеуондото са моят живот. Сега съм тук на този шампионат, преследвайки следващата си фантазия - успеха ", споделя Кимия Ализаде пред камерата на Българска национална телевизия.

Тази на пръв взор нежна госпожица към този момент е известна като първата иранка в света, спечелила орден от олимпийски игри. Тя печели бронз за Иран в този спорт от Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година само че няколко години по-късно Ализаде напуща вечно своята страна, заявявайки: "Аз съм една от милионите потиснати дами в Иран, с която си играят от години ".



През 2020 година бронзовата медалистка бяга от родината си поради "лицемерието, лъжите и несправедливостите " на режима в Техеран.

По време на Олимпиадата в Токио Ализаде сътвори следващата сензация, откакто победи една от най-титулуваните състезателки в историята на този спорт Джейд Джоунс (Великобритания).

Днес Кимия продължава да е една най-изявените персони в битката за равенството сред половете. Неслучайно тя е и измежду имената в топ 100 класацията на Военновъздушни сили за "Най-вдъхновяващите и авторитетни дами в света ".

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР