Тя е от онези холивудски чаровници, за които не чувате

...
Тя е от онези холивудски чаровници, за които не чувате
Коментари Харесай

Джина Дейвис: Ако не рискуваш нищо, рискуваш всичко

Тя е от тези холивудски чаровници, за които не чувате всеки ден, тъй като абсурдът несъмнено не е в кръвта ѝ. Тя е красива, естествена, нежна като ангел, а усмивката ѝ може да озари и най-мрачния ви ден. Тя е просто Джина Дейвис, която през днешния ден е нашата звездна рожденичка!

Макар и да е мъчно за поверие, просто тъй като младостта отхвърля да отстъпи място на годините, през днешния ден актрисата навършва тъкмо 67 години. И да, типът ѝ по никакъв начин не издава, че се е появила на бял свят през далечната 1956 година в Уорхам, Масачузетс. Дали поради здравословния ѝ метод на живот, положителния ген или поради неповторимата ѝ остроумие, която грее от очите ѝ, Джина е все по този начин очарователна и прелестна и до през днешния ден. А в този момент дано ви срещнем по-отблизо с нея и вълнуващата ѝ история:

 Джина Дейвис

Още от малко момиченце Джина мечтае за блясъка на Холивуд и да изгрее на огромния екран. Но преди да направи огромния си пробив първо като модел, а по-късно като актриса, тя минава през типичните за тийнейджърството проблеми и житейски трудности. 

В гимназията Дейвис е била непретенциозно момиче с ниско самочувствие, само че за сметка на това с внушително висок растеж - цели 183 см. И точно тъй като постоянно се е отличавала с височината си, тя е изпитвала нерешителност и е била известна измежду съчуениците си като най-високото момиче в учебно заведение.

След завършването си, Джина продължава образованието си в Бостън, където учи актьорско майсторство, водена от нестихващия пламък на фантазията ѝ да бъде актьор. И по този начин, през 1977 година, тя се реалокира в Ню Йорк, с цел да стартира кариерата си. Но преди огромния си удар и целия искра, в който живее и до през днешния ден, Джина, сходно на доста други звезди, е била напълно нормално момиче, което би трябвало да заплаща сметките си и да се прехранва с не толкоз вълнуващи специалности като сервитьорка и продавачка. И както се споделя, в никакъв случай не знаеш от кое място може да ти излезе шансът. В случая на Дейвис, тя е блъснала джакпота с кандидатстването си за работа в фешън организация. 

Благодарение на невероятните си физически данни и незабравимия си сексапил, бъдещата холивудска звезда получава значително оферти, бързо подписва контракт и попада измежду моделите, които се снимат за каталога на Victoria's Secret. И тъкмо това издание попаднало във допустимо най-хубавите ръце - на режисьора Сидни Полак, който в този миг е бил на лов за нови гении. Щом попада на фотография на Джина в каталога, той завчас се влюбва в хубостта ѝ и по този начин тя получава първата си роля във кино лентата " Тутси " през 1982г., който дава подтик на актьорската ѝ кариера. 
                             

Не след дълго Дейвис се реалокира в меката на киното - Лос Анджелис и получава роля в хитовата продукция " Бъфало Бил " през 1983 година В същото време любовният живот на актрисата бележи първия си неуспех - разводът с първия ѝ брачен партньор ресторантьорът Ричард Емоло. Но за сметка на това кариерата ѝ се развива зашеметяващо и единствено две години по-късно още веднъж се появява на огромния екран с присъединяване си във кино лентата " Трансилвания 6-5000 ", а по-късно и в хитовата комедия " Флеч ".

През 1987 година слънцето още веднъж изгрява на любовния фронт на Джина и тя се омъжва наново, този път за артиста Джеф Болдлум. Двамата се срещат на снимачната площадка на кино лентата, в който си партнират " Мухата ".
                             

Сред сполучливите продукции, в които Джина взе участие през идващите години са " Бийтълджус ", 1988 година и " Случайният екскурзиант ", 1988 година За втория актрисата получава и премия Оскар за най-хубава поддържаща женска роля. 

В идващите години тя играе в " Земните девойки са лесни ", " Бърза смяна ", " Телма и Луис " по постановка на Ридли Скот. За ролята си във кино лентата му тя е номинирана за Златен глобус. Следват още функциите ѝ в " Тяхната лична лига ", " Герой ", " Безмълвно " и в касовия шлагер " Стюарт Литъл ". 
                             

Освен че може да се похвали с невероятна холивудска кариера, Джина несъмнено се радва и на вниманието на доста господа. Днес тя има 4 брака зад тила си, като през 1993 година се омъжва за Рени Харлин. Уви, любовта им устоя единствено 5 години, а през 2001 година споделя " Да " на Реза Джарахи, с който се развежда през 2017 година И въпреки раздялата им да е настъпила тогава, публично Джина е неомъжена жена едвам от 2021 година, когато разводът бе финализиран. 

Джина Дейвис е и горда майка на три деца - Ализе Кешвар Дейвис Джарахи (19), Каис Стивън Джарахи (17) и Киан Уилям Джарахи (ч7). 

А за край ще ви споделим няколко страхотни цитата на актрисата, които ще ви накарат да се влюбите още повече в нея:

" Ако не рискуваш нищо, рискуваш всичко ". 

" Много е значимо момчетата да знаят, че девойките заемат половината планета - тъй като в действителност е по този начин ".

" През цялата си кариера съм имала приблизително по един филм на година. И това е, единствено тъй като съм придирчива. Иначе можеше да направя доста повече ".
                             

" И двамата ми родители са от Вермонт. Топлехме се на дърва, които татко ми отсичаше. Майка ми отглеждаше в градината храната, с която израснахме с брат ми. Бяхме предпазени и не ни пукаше за нищо ". 

Честит рожден ден, прелестна Джина Дейвис "

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР