Тя е оперна певица – вече известна и като една

...
Тя е оперна певица – вече известна и като една
Коментари Харесай

Семейство с бебе в смътоносна схватка с ковид

Тя е оперна певица – към този момент известна и като една от най-тежко преболедувалите майки-героини. Той е почитан доктор, изправен пред най-жестокото тестване – да не може да прегърне жена си и детето си. След смъртоносна битка с COVID-19 семейство Фирузи започва живота си изначало, споделя Нова тв.

Млади, съумели, амбициозни хора. Колоритни и разнообразни – Бахрам е с ирански корен, работи като ортопед-травматолог в УМБАЛ „ Света Анна ” в София. Дайана е на половина рускиня, ухажвана от сцената. Съдбата ги среща преди 5 години. 

„ Предложи ми брак през април 2019-а в Париж ”, споделя Дайана.

„ Стигнахме до Айфеловата кула, като бях решил да ѝ предложа там. Тогава имаше инспекции с металотърсачи на няколко равнища. Пръстена държах в джоба си и си мислех, че като преминавам през инспекциите изненадата ще се скапе. Зад мен бяха едни двойки не знам от къде, не ги познавам, в никакъв случай не съм ги виждал. Просто помолих една жена, извадих пръстена от джоба си, погледнах я и без думи ме разбра. Бях доста благополучен, че всичко мина безпрепятствено ”, описа Бахрам.

Следва красива и пищна женитба с доста посетители. Има благополучие и проекти за бъдещето. Всичко това се случва още преди целият свят да научи какъв брой подъл може да бъде COVID-19 и да преобърне милиони ориси.

„ Точно на Благовещение разбрахме, че чакаме детенце. Малко преди този момент беше затварянето на цялата страна - на 13 март ”, сподели Дайана.

При типа на всеобщото комплициране и паника щастието бързо отстъпва място на предпазливостта. „ Взехме решение предвид на това, че той е доктор, да се отделим за известно време. Може би 3-4 месеца аз бях при родителите си в Созопол ”, добавя още оперната певица.

„ Повечето месеци от бременността бяхме разграничени, тъй като аз продължавах да работя в болничното заведение ”, уточни ортопедът.

Радостта от бременността се споделя сред майка и татко онлайн. Дайана и Бахрам изживяват фантазията си от разстояние. Той върви до морето няколко пъти, като всякога преди този момент си прави PCR тест. Всичко в името на това тя да остане здрава. До септември, когато взема решение да се прибере в София. 

„ Исках най-малко няколко месеца от бременността да бъдем дружно и да изживеем двамата цялата тази страст. Очаквахме, че ще бъде красива, само че нещата се случиха по малко по-различен метод ”, изясни Дайана.

Една вечер Бахрам се прибира по-уморен от болничното заведение, в сравнение с нормално. Малко по-късно подвига и температура.

„ Естествено - първата ми мисъл беше, че съм инфектиран с ковид. Най-големият призрачен сън за мен беше, сигурността ми, че и тя е инфектирана, тъй като живеем дружно ”, добави Бахрам.  

Тогава кошмарът се трансформира в действителност. „ Няколко дни по-късно и аз подвигнах температура 38. Така стартира при мен ”, споделя певицата.

Приемат я в реанимацията на болница " Токуда ", щкъдето е измежду тежко заболели хора, борещи се за всяка глътка въздух. Лекарите предлагат предварително раждане. За майката, която също има проблеми с белите дробове, това е мъчно тестване.

Малкият Даниел идва на бял свят и незабавно е подложен в кувьоз. " Не го видяхме цели 10 дни ", споделят родителите. Бахрам даже не се обажда за раждането на своите родители, до момента в който не излиза наяве, че всичко с бебето е наред.

Целият призрачен сън се случва през октомври, а през днешния ден фамилията е у дома и се радва на двумесечния Даниел. " Научихме се да не се дразвним от дребни неща, радваме се на живота и на това, че оцеляхме в тази смъртоносна борба ", споделя Даяна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР