Тя е единствената сред жените на американски президенти, изпълнявала функциите

...
Тя е единствената сред жените на американски президенти, изпълнявала функциите
Коментари Харесай

Елинор Рузвелт: Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си

Тя е единствената измежду дамите на американски президенти, изпълнявала функционалностите на Първа дама повече от четири мандата – от 1933 до 1945 година И е единствено на 19 години, когато се омъжва за своя пети братовчед, който по-късно ще се трансформира в една от най-влиятелните фигури в историята на Америка след Джордж Вашингтон и Ейбрахам Линкълн – бъдещият (32-ри поред) президент на Съединени американски щати Франклин Рузвелт.

Самият той е едвам на 21 години, когато взима ръката ѝ, само че двамата остават дружно през целия им 40-годишен брак, от който се раждат шест деца. Брак, който с времето се трансформира в сполучливо политическо партньорство, дало своя голям принос върху развиването и просперитета на американската нация.



Елинор Рузвелт

Повод да обърнем взор към личността на Елинор Рузвелт (която е и племенница на 26-ия президент на Съединени американски щати Теодор Рузвелт), е нейната рождена дата - 11 октомври, 1887 година

Eлинор интензивно се занимава с политика до края на живота си, като през 1946 година става ръководител на Комисията на Организация на обединените нации за правата на индивида. Бори се против бедността, расовата дискриминация и в отбрана правата на дамите.

През 2014 година, след анкета на колежа „ Сиена “ и на кабелния ефирен канал C-SPAN, Елинор Рузвелт още веднъж е приета от историци и други учени в Съединени американски щати за най-хубавата първа дама на страната.

В чест на тази изумителна дама ви сервира шепа от нейните мъдри послания за живота и дамите, политиката, бъдещето и фантазиите:

" Жената е като торбичка чай - не можете да кажете какъв брой мощна е тя, до момента в който не я потопите в гореща вода. "

" Великите мозъци разискват хрумвания, междинните мозъци разискват събития, дребните мозъци разискват хората. "

" Бъдещето принадлежи на тези, които имат вяра в хубостта на фантазиите си. "

" Прави това, което ти се желае. Защото при всички случаи ще те подлагат на критика. Ще те ругаят и в случай че си го направил, и тъй като не си го направил. "



" Хората израстват посредством насъбрания опит, в случай че живеят живота си почтено и самоуверено. Това е методът, по който се построява характерът. "

" Никога не позволявай на човек да ти кажа „ не “, в случай че той не има силата да каже " да ". "

" По-добре е да запалиш свещ, в сравнение с да проклинаш тъмнината. "

" Даряването с обич е единствено по себе си обучение. "

" Единственото преимущество на това да не си добра стопанка е, че гостите ти са удовлетворени и усещат, че са по-добри от теб. "



" Може би природата е най-хубавата гаранция за величие. "

" Приятелството със себе си е най-важно, тъй като, в случай че не можеш да си другар със себе си, не можеш да си с никого различен на света. "

" Никой не може да те унижи без твое разрешение. "

" Щастието не е цел, а непряк артикул. "

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР