Twitter забрани рекламирането на софтуера и услугите на Kaspersky Lab,

...
Twitter забрани рекламирането на софтуера и услугите на Kaspersky Lab,
Коментари Харесай

Twitter забрани рекламите на Kaspersky Lab

Twitter забрани рекламирането на софтуера и услугите на Kaspersky Lab, като за причина уточни, че бизнес моделът на съветската компания нарушава разпоредбите за качване на изявления в тази обществена мрежа.
И още, Twitter изясни дейностите си и с това, че съгласно управляващите на Съединени американски щати, Kaspersky Lab има връзка с съветските специфични служби.

Евгений Касперски изрази удивление от това решение и съобщи, че това е „откровена цензура“. „Никакви писани или неписани правила не сме нарушавали, а нашият бизнес модел е общоприет за IT промишлеността. Ние осигуряваме на потребителите отбрана, а те ни плащат“ – сподели Касперски. „В писмото не се споделя, какви тъкмо правила, стандарти и бизнес практики са нарушени. Ако това решение е взето по простъпка, е по добре да се каже. Това е единственият метод да се разсеят подозренията за въвеждането на политическа цензура в обществената мрежа„.

Kaspersky Lab се обърна към Twitter и помоли това решение да бъде преразгледано и акцентира, че компанията към този момент няколко пъти опроверга обвиняванията за съдействие със специфичните служби и е предложила да даде достъп до сорс кода на своя програмен продукт, с цел да могат съответните органи на Съединени американски щати да ревизират достоверността на тези изказвания.

Да си напомним, че администрацията на Доналд Тръмп забрани на държавните институции да употребяват антивирусния програмен продукт на Kaspersky Lab.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР