Twitter възнамерява да създаде нов децентрализиран стандарт за социалните мрежи.

...
Twitter възнамерява да създаде нов децентрализиран стандарт за социалните мрежи.
Коментари Харесай

Twitter ще финансира разработването на децентрализиран стандарт за социалните мрежи

Twitter има намерение да сътвори нов децентрализиран стандарт за обществените мрежи. Компанията ще финансира екип, който ще създаде сходно решение. Това заяви изпълнителният шеф на Twitter Джак Дорси.

Според него централизираните решения към този момент не могат да се оправят с настоящите проблеми на обществените мрежи – да вземем за пример с разпространяването на заблуждаващата информация.

„ Появиха се нови технологии, които вършат децентрализирания метод по-жизнеспособен. Блокчейнът е серия от децентрализирани решения за открит и благонадежден хостинг, ръководство и даже монетизация “, написа Дорси.

Изпълнителният шеф на Twitter също означи, че екипът може да сътвори свое решение или основано върху съществуващите блокчейн, или изцяло да го направи „ от нулата “.

Той чака, че новият екип от разработчици ще може да сътвори децентрализиран стандарт за обществените медии. Дорси акцентира, че Twitter е един от първите, които ще внедри новото решение.

„ Очакваме, че този екип освен ще създаде децентрализиран стандарт за обществените мрежи, само че и ще сътвори отворена общественост към него, включваща компании и организации, откриватели, водачи на гражданското общество и всеки, който се замисля задълбочено за позитивните и негативни последици “, споделя още ръководителят на Twitter.

Спомнете си, че Джак Дорси от дълго време е прочут като последовател на блокчейн-технологиите и криптовалутите. Освен Twitter, той е и началник на платежната платформа Square.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР