Twitter обяви нова политика за справяне с дезинформацията по време

...
Twitter обяви нова политика за справяне с дезинформацията по време
Коментари Харесай

Twitter обяви нова политика за справяне с дезинформацията

Twitter разгласи нова политика за справяне с дезинформацията по време на рецесия и съобщи, че ще блокира популяризирането на избрани туитове, в случай че се одобряват като разпространяващи дезинформация.

„ Модерирането на наличието е освен това от просто оставяне или унищожаване на наличие “, изясни Йоел Рот, началник на отдела за сигурност и честност на Twitter, в обява в блог, в която в детайли се разказва новата политика, „ и ние разширихме обсега от дейности, които можем да предприемем, с цел да подсигуряваме те са пропорционални на тежестта на евентуалната щета. "

Интернет е цялостен с вирусни полуистини, почтени неточности, откровени неистини и друга ненадеждна информация. Но в доста случаи можете да преодолеете хаоса, като следвате няколко елементарни правила.

Новата политика слага необикновен надзор върху подправените отчети за събития, подправените изказвания, включващи оръжия или потребление на мощ, или по-широка дезинформация по отношение на принуждение или интернационална реакция.

Измислените туитове и друга дезинформация постоянно стават вирусни по време на изключителни обстановки, защото потребителите бързат да споделят непроверена информация. Огромната скорост на събитията затруднява използването на естествени системи за инспекция или инспекция на обстоятелства, създавайки доста предизвикателство за модераторите.

Съгласно новата политика туитовете, класифицирани като дезинформация, няма да бъдат безусловно изтривани или забранени; вместо това Twitter ще добави сигнален етикет, изискващ от потребителите да щракнат върху бутон, преди туитът да може да бъде показан (подобно на съществуващите етикети за експлицитни изображения). Туитовете също ще бъдат блокирани от алгоритмична промоция.

По-строгите стандарти са предопределени да бъдат лимитирани до съответни събития. Първоначално Twitter ще приложи политиката към наличие, обвързвано с продължаващата съветска инвазия в Украйна, само че компанията възнамерява да приложи разпоредбите към всички нововъзникващи рецесии в бъдеще. За задачите на политиката рецесията се дефинира като „ обстановки, при които има необятно публикувана опасност за живота, физическата сигурност, здравето или метода на живот “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР