Twitter иска всички документи и комуникации на Tesla, свързани с

...
Twitter иска всички документи и комуникации на Tesla, свързани с
Коментари Харесай

Twitter иска всички документи и комуникации на Tesla, свързани с офертата на Илон Мъск

Twitter желае всички документи и връзки на Tesla, свързани с офертата на Илон Мъск да поеме компанията за обществени медии, излиза наяве от нова призовка, подадена на 2 август. Производителят на електрически коли е най-новата компания, въвлечена във все по-голямата неразбория, която Мъск сътвори, когато за първи път предложи - и по-късно се опита да се откаже - от проект за закупуване на Twitter.

Twitter съди Мъск в съда в Делауеър, с цел да го принуди да извърши своя проект за 44 милиарда $ за закупуване на основаната в Сан Франциско компания. Мъск се пробва да се откаже от договорката, като твърди, че Twitter е нарушил съглашението им, като не е съумял да разкрие точна информация към спам сметките. Twitter твърди, че Мъск е подписал контракт за закупуване на компанията и употребява спам сметки като подправен предлог, с цел да се измъкне от договорката.

Призовката на Twitter изисква лист от 27 претенции за Tesla, в това число вътрешни връзки в Tesla по отношение на проекта за усвояване на Мъск, всички връзки сред Мъск и Twitter и сред Мъск и неговите съинвеститори (като Лари Елисън) и всички документи, свързани с почти 8,4 милиарда $ на стойност акции на Tesla, които Мъск продаде, с цел да финансира офертата за придобиване.

Мъск е най-големият акционер в Tesla, притежаващ към 17 % от акциите на компанията, или общо към 175 милиона акции. Той е продавал огромни партиди акции и преди. Миналата година той продаде 15 милиона акции на стойност над 16 милиарда $, след анкета на своите почитатели в Twitter.

Twitter също по този начин търси материали, свързани с уговорката за маржин заем от 6,25 милиарда $, който Мъск взе през май. Главният изпълнителен шеф на Tesla в началото планираше да вземе маржин заем от 12,5 милиарда $, само че по-късно го понижи до 6,25 милиарда $, откакто притегли съинвеститори в договорката. През април Мъск подреди 46,5 милиарда $ дългово и финансово финансиране, с цел да купи Twitter, като самият той отдели 33,5 милиарда $.

Tesla ще би трябвало да разкрие всички документи и връзки, свързани с „ търговото предложение “ на Мъск за някои или всички акции на Twitter, както и всички вътрешни документи, свързани с туита на Мъск от 13 май, в който той разгласи, че договорката с Twitter е „ в застой “ в очакване на спомагателна информация по отношение на спам ботове в платформата.

Twitter също желае всички връзки на Tesla с медиите по отношение на договорката за обединение - което може да е забавно, като се има поради, че Tesla разпусна своя отдел за връзки с обществеността през 2019 година и нормално пренебрегва настояванията на репортерите за коментар.

Призовката на Tesla е последната в вълната от претенции за информация, изпратени от правния екип на Twitter, защото процесът на 17 октомври в съда на Делауеър наближава. Twitter също призове редица водещи софтуерни изпълнителни шефове и рискови капиталисти.

Според призовката, автомобилният производител разполага със седем дни, с цел да показа всички материали, поискани от правния екип на Twitter.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР