Творци, журналисти и интелектуалци сложиха подписите си в отворено писмо

...
Творци, журналисти и интелектуалци сложиха подписите си в отворено писмо
Коментари Харесай

Проф. Маргарита Младенова: През последната година живеем в една лошо написана пиеса

Творци, публицисти и интелектуалци сложиха подписите си в отворено писмо против " Модела " Борисов-Доган-Пеевски ". По думите им този модел е „ обвързван с корупция, довела до разграбването на скъп публичен запас и тежка рецесия в доверието на обществото ".

Подписалите писмото упорстват за оставки на премиера Бойко Борисов, на основния прокурор Иван Гешев, генералния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков, на ръководителя на парламентарната комисия по просвета Вежди Рашидов и на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Подкрепят недоволството против концепцията за нова Конституция, измененията в Изборния кодекс, отхвърли от промяна на обвиняването и " полицейския произвол по време на митингите на 2 септември ".

Проф. Маргарита Младенова, режисьор и основател на „ Сфумато ", също постави подписа си под това писмо. През последната година живеем в една неприятно написана пиеса, в която настоящи лица са генералите. В която се приказва на нахален, безпаричен, предобеден език и в която нищо друго, с изключение на борбите сред партиите, няма. Това е една от аргументите да се подпиша с чиста съвест, сподели в „ Тази заран " проф. Младенова. Когато има основателни митинги против нещо, което не може да остане по този начин в този тип, ние къде сме. Има някакво катурване на ограниченията за деяние с главата надолу през доста от жестовете на тези, против които реагираме, сподели още тя.

И децата ни са на митингите. А ние къде сме. Има катурване в ограниченията на държание с главата надолу. Тази хипотеза за виновност се вменява като законно средство. Този основен прокурор се втурва като един чекист. Това са неща, които узаконяват предубедеността в нашите управленци. Приписването на претекстове ме възмущава. Ако някой реагира против, незабавно насреща се посочва-знаем кой те съставлява. Не, не знаете, господа! Това е провал. Стана по този начин, че общество няма. Общност се образува посредством нашите подписи. Няма общности.

Папагалското говорене дрънчи на ламарина. Те приказват на брюкселски. Това е също безпаричен език. Когато моите студенти вкарват думата връзка, разказвайки за любовна среща, аз споделям „ стоп ". Нашата работа е да завърнем думата към словото. Тя е мярка за държание.

Ситуацията в Българи им е ясна на студентите. Тази борба сред политиците също не е естествена. Ние не сме на тази земя за това. Да си дадеш сметка за какво си тук, е персонално персонално случване на всеки човек. И това е по-важно, в сравнение с кой къде стои и кой е зад тила му. Случващото е сигнал за умората на тази цивилизация. Ние живеем в отговори без въпроси. Ние започваме от това какво е било преди мен. Всеки човек е неповторим, не е просто електорат.

Вярата ми дава мощ. Тя е интуитивна, че в човек стои повече, в сравнение с прави и демонстрира в тези условия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР