Твърдя, че полицаи на ръководни длъжности работят с наркотрафиканти. Други

...
Твърдя, че полицаи на ръководни длъжности работят с наркотрафиканти. Други
Коментари Харесай

Не ми е празнично на празника на МВР, нито ме трогват протестите за пари. Защо ли?

Твърдя, че служители на реда на управителни длъжности работят с наркотрафиканти. Други прикриват нарушители на локално и национално равнище. Някои се обаждат на известни бандити да ги предупредят, какви дейности се разискват на най-високо равнище в Министерство на вътрешните работи и службите във връзка с противозаконният им бизнес, да вземем за пример.

Не ми е празнично на празника на Министерство на вътрешните работи, по този начин както на служителите на реда не им е празнично на професионалните празници на медици, театрали, миньори, публицисти и прочие Формалните поздравления са чисто и просто двуличие.

 

Омръзна ни да слушаме pа промените в Министерство на вътрешните работи. От 30 години ни приказват за тях и все не се случват.

И като загатнах резултатите, вижте на какво наподобяват доста селища в страната? На секретна секция! Метални решетки на прозорци и порти, бодлива тел по оградите, охранителни камери и сигнални уредби и прочие Народът се пробва да се отбрани от нарушителите. Защото няма доверие на Министерство на вътрешните работи. Защото днешната полиция е същата като националната милиция – призвана повече да вдъхва боязън у жителите, в сравнение с да бъде техен бранител. Ще ви го каже всеки.

 

Бившият катаджийски началник Тенчо Тенев през днешния ден още веднъж e цъфнал по малкия екран. И повтаря клишетата, които е бърборил през вчерашния ден и оня ден по други малките екрани.

Само че аз получавам известие за това, че съм глобен за превишена скорост. Нарушил съм, ще си заплащам – няма спор. Но. Съобщението е за случай от месец юни 2022 година. Няма и фотография, която да документира обстановката, а тя се е случила на място през което минавам постоянно. Не отхвърлям, само че и не помня осъщественото нарушаване. Трябва да се доверя на пътна полиция. Да се доверя ей по този начин на хора, които повече от година не са сколасали да си свършат работата. Междувременно съм платил за друго нарушаване, само че от октомври 2022 година и ми е казано, че съм безупречен. Оказва се, че не…

 

Дребнаво ли ви звучи? Идете с Гърция, Сърбия, Хърватска, Румъния и ще се убедите, че в доста връзки нашата полиция е на равнище началото на ХХ век.

 

В Швеция чиновниците на Министерство на вътрешните работи са 27 500 души при близо 10 млн души население. От тях 8500 са цивилни чиновници. Девизът им е: Служи до дъно!

Мотивирани ли са у нас тези, които стават униформени чиновници на реда? Спокойствието на популацията или корупцията ги стимулира? Или възприятието, че имат власт над останалите и по този метод избиват някакви комплекси?

В Министерство на вътрешните работи има положителни експерти и на тях би трябвало да се опре промяната. В Дания, Швеция, Норвегия и други скандинавски страни промяната, осъществена преди двайсетина и повече години, се показва в някои съществени неща.

 

Намаляване на персоналния състав за сметка на качеството.

 

Оптимизация на дейностите. Останалите отвън системата минават курсове за придобиване на друга компетентност, с цел да се осъществят в разнообразни области на живота. Одобрените се явяват на тестови: за просветеност, познаване на закона, познаване гражданските права, професионални умения, езикова подготовка, физическа подготовка и прочие Преминалите сполучливо остават в полицията с двойно по-високи заплати и съвременно съоръжение.

 

В нашето Министерство на вътрешните работи работят малко над 55 000 души. В Австралия ченгетата са 49 242 души при население 26,8 млн. В Австрия служителите на реда са 27 500 души, при 9 млн население. Разкриваемост на престъпленията е 87%. В Унгария служителите на реда са 33 400 при близо 10 млн. население. В Гърция - 46 200 за 11 млн население. Във Финландия служителите на реда са всичко на всичко 7800 души за 5,5 млн души с 338 145 кв км територия! Как ви се коства сравнението?

 

Нужна ни е съвременна, неголяма, ефикасна и добре платена полиция. Само че никой не смее да редуцира. Защо? Защото ще има митинги, проведени от синдикати и Бог знае още от кого. Защото в Министерство на вътрешните работи и полицията към момента е цялостно с назначени и правилни на Борисовия режим хора. Защото българското Министерство на вътрешните работи е повече обществена организация, в сравнение с чисто професионална.

 

И да, съкращенията би трябвало да тръгнат от администрацията. Не съм уверен, че сегашният министър има воля, опит и познание да направи това.

 

Гражданите желаят полицията да работи за тях, а не за държавни управления и партии. Обществото не желае биячи да ритат и блъскат протестиращите, на каквато грубост се нагледахме през 2020 година, а да разчита на бранители. Ние ще ви плащаме, само че вие вложете уменията си в интерес на хората.

 

Георги Александров
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР