Твърденията на Русия за съществуването на украински военни биологични изследователски

...
Твърденията на Русия за съществуването на украински военни биологични изследователски
Коментари Харесай

Посолството на САЩ в България: Украински военни биологични лаборатории не съществуват

Твърденията на Русия за съществуването на украински военни биологични проучвателен лаборатории са безусловно погрешни

Това се споделя в изказване на посолството на Съединени американски щати в България, изпратено до БГНЕС.

„ Както съобщи представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати в негово обществено изказване от 9 март изказванието, че Съединените американски щати създават биологични оръжия не дава отговор на истината. Русия, а не Украйна, разполага с дейна стратегия за биологични оръжия в нарушаване на Конвенцията за възбрана на биологичното оръжие (КБО) “, акцентират от американското посолство.

„ Твърденията на Русия за съществуването на украински военни биологични проучвателен лаборатории са безусловно погрешни. Украйна прецизно съблюдава Конвенцията за възбрана на биологичното оръжие (КБО). В противоположен случай Съединени американски щати не биха си сътрудничели с Украйна за мирни цели. Изследователските лаборатории в Украйна са напълно ръководени от министерствата на опазването на здравето и на земеделието на Украйна “, се показва в изказването.

От своя страна, Съединени американски щати са предоставяли поддръжка за реновиране и съоръжение на лабораториите и за образование на личния състав им за по-безопасна и ефикасна работа при наблюдението и реакцията при разнообразни болести.

„ От самото начало тази поддръжка е обществено документирана – с горделивост, изясненост и бистрота. Дейността на тези лаборатории е напълно отдадена на мирни цели, за разлика от съветските стратегии за химически и биологически оръжия, които по своя темперамент са офанзивни “, се споделя в още в изказването на посолството на Съединени американски щати у нас.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР