Твърденията, че руският президент Владимир Путин е един от най-богатите

...
Твърденията, че руският президент Владимир Путин е един от най-богатите
Коментари Харесай

Как научният ръководител на Путин стана милиардер

Твърденията, че съветският президент Владимир Путин е един от най-богатите хора в света и персонално разпределя богатствата в Русия, обичайно са публично опровергавани от Кремъл. Наистина за тях няма неопровержими доказателства. Историята на Владимир Литвиненко обаче индиректно демонстрира, че съветският президент се разпорежда еднолично с благосъстоянията на страната.

Вижте богатите съветски наследници - нахално охолни и млади, в галерията ни

Ректорът на Минния университет в Санкт Петербург, става прочут като индивидът, под чието управление преди време Владимир Путин е защитил дисертацията си.

Литвиненко също по този начин е най-богатият след ръководителите на съветски ВУЗ-ове, оповестява „ Ведомости “.

Къде живеят богаташите от златното потомство на Русия

Тайните на персоналния живот на Путин

Как зетят на Путин стана милиардер

През 2016 година той е заявил приходи в размер 197,5 млн., а година по-рано от 277 млн. рубли.

За съпоставяне формалният доход от заплата на Владимир Путин като държавен глава на Русия за 2015 година е 8,9 милиона рубли.

Но приходите на Литвиненко отразяват единствено дребна част от неговото положение. Тази година ректорът стана милиардер в долари, откакто през април усили дяловото си присъединяване в един от най-големите в света производители на торове „ Фосагро “ до 19,35% от акциите. По пазарна оценка от предишния петък цената на този пакет от дялове се равнява на 59,9 милиарда рубли (1,01 милиарда долара).

Същевременно Литвиненко през целия си живот е работил в минния университет. Няма данни да е създавал или ръководел огромен бизнес, от който да натрупа капитал.

Самият Литвиненко изрично отхвърля да дава отговор на въпросите на публицистите за благосъстоянието си.

visit https://t.co/5ucXFjxAI5 to see the real face of #VladimirLitvinenko @SanktPeterburg1 support my fight for Daughter Ester pic.twitter.com/Vbx31CPJKd
— Olga (@BringEsterBack) January 8, 2017
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР