Твърдението на председателя на парламентарната група на ГЕРБ г-жа Дариткова,

...
Твърдението на председателя на парламентарната група на ГЕРБ г-жа Дариткова,
Коментари Харесай

БСП: Дариткова не казва истината

Твърдението на ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ госпожа Дариткова, че всички парламентарно показани партии сме подкрепили единомислещо частните лечебни заведения да не организират публични поръчки за медикаменти не дава отговор на истината, оповестиха от Българска социалистическа партия, представени от БГНЕС.
Член 5 от Закона за публичните поръчки, гласуван през 2016г., не е подсилен с нито 1 глас от парламентарната група на Българска социалистическа партия, показват от левицата.
Последният скандал в опазването на здравето, за многократната разлика в цената на медикаменти сред частни и държавни лечебни заведения, е предизвикан от това, че шефът на НЗОК Дечо Дечев призна за  него. А специалисти обясниха, че това се дължи на промени в закона, препоръчани от депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, които разрешават на частните лечебни заведения да не организират търгове за медикаментите от позитивния лист.
Днес Дечо Дечев разгласи, че за това знае от края на 2019г., а здравният министър разгласи, че и частните лечебни заведения към този момент ще се подчиняват на същите правила като държавните. Ананиев сподели още, че в този момент здравното министерство схванало за проблема.
В същото време някогашният здравен министър Таня Андреева разгласи, че няма по какъв начин НЗОК да са разбрали чак в този момент, в случай, че поправката е от 2016г.
От по кое време Касата знае за казуса ВИЖТЕ В ТАЗИ СТАТИЯ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР