Проверка на факта: Бил Клинтън каза, че републиканците са „прости“ и искат американците да бъдат „нещастни“?

...
Твърдение:Бившият президент на САЩ Бил Клинтън каза през 2022 г.
Коментари Харесай

Твърдение:

Бившият президент на САЩ Бил Клинтън каза през 2022 г. „Републиканците са доста прости“ всъщност и доста ясно. Те казват: „Искам да си много нещастен и искам да си много ядосан. И искам да гласувате за нас и ние ще влошим положението, но ще ги обвиним.“ думи, когато водеше кампания за кандидатите на Демократическата партия за Камарата на представителите по време на междинните избори през 2022 г.

Един предполагаем цитат от Клинтън обиколи социалните медии. Твърди се, че той е казал: „Републиканците са доста прости, всъщност, и доста ясни. Те казват: „Искам да сте много нещастни. И искам да сте много ядосани. И искам да гласувате за нас и ние“ ще влоши положението, но ще ги обвиним.“

 

Клинтън наистина каза тези думи. На предизборен митинг през ноември 2022 г. за кандидата за Камарата на представителите на Демократическата партия Джош Райли в Хърливил, Ню Йорк, Клинтън започна забележката, като каза: „Днес съм тук, защото мисля, че това наистина е една от най-важните надпревари за Камарата в цялата Съединените щати заради това, което сте." Той продължи да описва как е видял формулата на кампанията на републиканците пред разсмиваща се тълпа:

Републиканците всъщност са доста прости и доста ясни. Те казват: „Искам да си много нещастен и искам да си много ядосан. И искам да гласувате за нас и ние ще влошим положението, но ще ги обвиним. [...]

И така, идва Джош, който казва: „Какво ще кажете да го направим по-добър?“ Харесвам този човек заради това, което е направил с живота си и защото идва от семейство от работническата класа [...]

 

Fox News предаваха на живо речта на Клинтън на официалната си страница в YouTube. Той може да бъде чут да прави забележката след 33-ата минута.

Въпреки подкрепата на Клинтън , републиканецът Марк Молинаро победи Райли на изборите.

Като се има предвид, че има видеозапис на Клинтън, който казва тези думи, които също бяха широко разпространени в медиите, ние оценяваме това твърдение като правилно приписване.

Източници:

„Байдън казва, че американците „не могат повече да приемат демокрацията за даденост“.“ Washington Post, 2 ноември 2022 г., https://www.washingtonpost.com/politics /2022/11/02/избори-2022-последни-новини/. Достъп на 30 август 2023 г.

„Бившият президент Бил Клинтън се присъединява към рали за демократа Джош Райли.“ Fox News, 2 ноември 2022 г. www.youtube.com, https://www.youtube.com/watch?v=6wUsV7UWDiY. Достъп на 30 август 2023 г.

„Резултати от изборите за 19-ти конгресен окръг на Ню Йорк.“ The New York Times, 8 ноември 2022 г. NYTimes.com, https://www.nytimes.com/interactive/2022/11/08/us/elections/results-new-york-us-house-district-19. html. Достъп на 30 август 2023 г.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР