Твърде често се опитват да погребат автомобилната компания на Илън

...
Твърде често се опитват да погребат автомобилната компания на Илън
Коментари Харесай

Сlean Technica: Няма никакви компании убийци на Tesla

Твърде постоянно се пробват да погребат автомобилната компания на Илън Мъск. Редовно излизат прогнози, че парите на Tesla ще свършат всеки миг и на хоризонта ще излезе същински електрически бестселър, който ще накара хората да не помнят плана на Мъск. Но времето минава, никакви компании-убийци на Tesla не се появяват, като в действителност обстановката с автомобилната компания на Мъск напълно не е толкоз неприятна.
Популярното издание Сlean Technica потвърждава, че никой не убива Tesla. И не може да я убие. По-скоро Tesla ще убие множеството автомобилни компании. Ако се вгледаме в продажбите, ще забележим една напълно друга обстановка на пазара. Новите марки електрически автомобили на Tesla не понижават продажбите на компанията, а единствено усъвършенстват статистиката на целия бранш. Конкуренцията напълно не е толкоз мощна, с цел да може да се твърди, че всеки нов електрически автомобил носи загуби на Мъск.

Дори и да предположим хипотетичната обстановка, че всички клиенти на калифорнийската компания внезапно изберат да си закупят идеалния електрически автомобил, който би трябвало напълно скоро да излезе. Ако да вземем за пример всички клиенти се втурнат към Mercedes, немската компания просто няма по какъв начин да се прави с доставките.

Закари Шахана от Сlean Technica с действителни цифри потвърждава, че всички приказки за компании-„убийци“ на Tesla не са освен това от бълнуване.

През месец август Tesla Model 3 влезе в Топ-5 класацията на най-продаваните коли в Съединени американски щати. А по общата сума на всички продадени електрически автомобили е преди всичко. Tesla получи към $1 милиард от продажбите на Model 3. За съпоставяне, Toyota продаде 12 000 повече бензинови коли Camry, само че това й донесе общо $765.

Числата, оповестени от Сlean Technica демонстрират, че Tesla се конкурира на равна нога с всеобщите производители на ДВГ коли, а напълно не просто с производителите на електрически автомобили.



През месец август Tesla продаде 17 000 електрическия автомобил Model 3. А това е 4 пъти повече от продажбите на Audi A4 или BMW 3. При първокласните коли компанията на Мъск също е водач с 19 000 продадени електрически автомобила за месец август. След нея се класира BMW с 4500 по-малко продадени автомобила.



Към сегашен ден всички показани модели на нови електрически автомобили са единствено евентуални съперници и напълно не могат да бъдат „убийци“ на Tesla. Те към момента не се създават всеобщо и даже не се знаят точните има характерности, получени при тяхната действителна употреба. Това са амбициозни стартъпи, финансирани от китайски вложители, като да вземем за пример Faraday Future. Големите производители към момента няма всеобщо произвеждане на електрически автомобили.

Неотдавна показаният Audi e-tron получи положителни мнения. Но немската компания едвам в този момент стартира да се договаря с американските сътрудници за създаване на нова инфраструктура от зарядни станции в Съединени американски щати. Илън Мъск към този момент има сходна инфраструктура и надали някой може да го измести тъкмо от този пазар.

Разбира се, всичко това важи единствено за пазара на Съединени американски щати. В Европа и Китай всичко е съвсем първоначално.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР