Твърда позиция по спорните въпроси с България зае Зоран Заев.

...
Твърда позиция по спорните въпроси с България зае Зоран Заев.
Коментари Харесай

Заев жертва ЕС, но не иска компромис с нас

Твърда позиция по противоречивите въпроси с България зае Зоран Заев. Премиерът на Република Северна Македония съобщи, че страната му няма потребност от Европейския съюз на цената на своята еднаквост и език, само че въпреки всичко означи, че е оптимист, че ще се откри решение на противоречивите въпроси с България, предава скопската „ ТВ 21 “.

„ Приятели, Европейски Съюз, Съединени американски щати, са тук, с цел да измислят креативен хрумвания, само че това е нашето решение, ние вземаме решението. Ние не се нуждаем от Европейски Съюз с цената на македонската еднаквост и език. Кой ще влезе по този начин в Европейски Съюз? По този метод постигнахме огромни съглашения, защитавайки нашата уникалност, език и еднаквост. Няма съглашение, което да дефинира по какъв начин се усещаме и на какъв език приказваме. В последна сметка това е европейска полезност. Радвам се, че България признава, че те нямат проблем с тези въпроси. Искат одобряване на корените. Ще определим корените, само че по европейски метод “, сподели Заев.

Въпреки че България ще излезе още веднъж на избори, той се надява, че към момента може да се откри решение със служебното държавно управление, основано от президента Румен Радев.

„ Защото чакаме, несъмнено, да бъдат виновни политици, с които да седнем и да намерим решение. Проблемът е несъизмерим и би трябвало да намерим решение. България също се интересува Северна Македония да бъде член на Европейския съюз и да се интегрира в интернационалните организации като Европейски Съюз. Това е в полза на българския народ, освен на македонския. От този аспект имам вяра, че ще намерим решение “, акцентира Заев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР