Тва с НАПлийкс препотвърждава моите continuous тези тук – че

...
Тва с НАПлийкс препотвърждава моите continuous тези тук – че
Коментари Харесай

Res LXI: Плутопопулизмът и недомаслените

Тва с НАПлийкс препотвърждава моите continuous тези тук – че в ГЕППбспДПС-държавата всички са некадърни. Не единствено така наречен безкнижен „ министър председател “, само че и другите му там руминанти и министри-пелтастчета.
 Res LX: Олигархичният стазис и All The Nasties
***

„ Недомаслени “, дет подмята тихият талант Чудомир в описа „ Консул на Голо Бърдо “.

***

Хакът е в главите.

***

Но т`ва „ шудрите “, в случай че позволите, не могат да го вдървен, и не престават да гласоподават – принудени или не, - за същия Шебекбаши.

***

Ето ви две теории за случая с Национална агенция за приходите, изберете си, щот` все по този начин си поддържам връзка с “черни хакери “. 1) „ Бръсначът “ на францисканския сътрудник Гулиелмус от Окам (едно там селце в Съри) – никой не стои зад нищо, просто умел юноша се възползва от цялостната несръчност на сегашната власт, която – знаем - неглижира всичко (в случая - киберсигурността). Младежът тегли данни, до момента в който си поръчва втора пица на промоция, щот примерно Национална агенция за приходите не го кефят.

***

2) Властта прави този киберпробив в самата себе си за по-късно да се дадат целево едни изключителни стотици милиони от „ остатъка “ за киберсигурност от бюджета, с цел да се присвоят. Щот тоя остатък би трябвало да се изпапа някак, освен посредством самолетчетата.

***

Има и „ бонус “ към точка 2: след всичко това, в случай че някой спомене електронно гласоподаване, властта ще писне до възбог в жанр “ма нали видяхте к`во стана с Национална агенция за приходите “. Толкова, не е комплицирано.

***

Споменатият Шебекбаши ще скуъртне от наслада, в случай че „ Фолксваген “, нали, само че очевидно няма да стане.

***

Защо? Защото немците прелестно знаят за крадливата управническа каста, овладяла България. (Те, немците, в прочут смисъл я сътвориха.) То и в Словакия и даже Полша е ненапълно по този начин, само че техните управнически крадци най-малко имат неква decency за пред гласоподавателите. При нас няма такова нещо.

***

Наш`те не са държавници, а нещо като вид на pthiri pubis. Паразитирайки в пубиса на самата страна, извинете за деепричастието.

***

И няма кой, има единствено КОЙ.

***

Както сподели някой, държавният разход за изтребителите (преди това – за санирането и какво ли не) е нещо като налог „ имбецил “ – всички го плащаме поради имбецилите, които гласоподават за ГЕПП и бсп.

***

Et nihil humanum. Дреме му на шмайзера на междинния български ретард за върховенството на закона и проевропеизма; той продължава да гласоподава за хора с дарвиново лъчение.

***

И ги събират в самобитна point d’appui, и по-късно ви ги сервират – като франкенщайновия Гешев.

***

И няма кой да спретне на ръководството даже елементарен спарагмОс, както тези диви вакханки на Орфей. Последната ми вяра е в Националната овцевъдна и козовъдна асоциация. (Да, има такава.)

***

Дали ви е хрумвало следното: българската страна напълно съзнателно не желае да наема „ бели шапки “ (т.е. „ бели хакери “, т.е. същински експерти по киберсигурност, т.е. „ хактивисти “), щот` те ще имат свободен достъп до всякакви неща като партийни черни каси, схеми за източване на еврофондове и така нататък Помислете.

***

Те биха влезнали в сметките на всички наши управнически гужати.

***

Стигнахме до плутопопулизъм, честито. Не единствено ние, Тръмп и Путин са видни представители, само че при нас, в този олигархат, наподобява необратимо, поради балканските специфики: властта безпроблемно се е сраснала с богатите и всеки опит за checks and balances си остава на „ хартия “ (или за неколцината „ мунчовци “, които се осмеляват да протестират).

***

Упс, преди малко описах и днешна Русия, без да желая – отвън нечовешката ѝ културна вселенскост.

***

Как се противостои на това? Никак. Защото политическият оптимизъм е дете на интелекта и протеста, а ние сме жертви на “pessimism of the will ”.

***

In re, Борисов Еднокнижния е разследване, а не причина. Но трескаво се пробва в последно време да се показа за повода. С неговия чист байганьовски Männlichkeit, който отлично моли към по-непретенциозната човешка биомаса. Прожектира облик, в който сякаш е in fine fettle, само че в действителност това е обезверен PR-опит да се удържи властта.

***

А властта зависи напълно от Движение за права и свободи. Ще се изненадате, само че единствено там, в лицето на Йордан Цонев и още неколцина, има „ рацио империи “, тръгнало от Гай Марий в Републиката и стигнало до Адриан. Т.е. „ рационалната власт “ (макар и в друг контекст), която схваща, че властта не трябва да източва всички обществени средства в своя изгода и да презира гласоподавателите си, тъй като ще падне.

***

Дори аз, „ Анакин “ на десните, against my better judgement, се възнамерявам дали да не мина към другите най-умни от Тъмната страна, представете си.

***

Движение за права и свободи в действителност са знамение в българската политика. Те съблюдават, без да желаят (щот техният гуру Доган е чисто никакъв философ) това на Платон посредством Чоран – въпреки да избираме себе си, ние се ненавиждаме доста повече, в сравнение с допускаме. Мъдрецът е толкоз извънредно събитие единствено тъй като наподобява цялостен от омразата, която, по сходство на всички хора, би трябвало да изпитва към себе си. Шестица cum laude.

***

Борисов разсмива мислещите в напъните си да избута мандата – наподобява по нещо на великия воин от „ Саут Парк “ Кептън Хайндсайт, чиято суперсила е да се сърди, че нещо не е станало със задна дата. И задачата му е да не генерира нищо в бъдеще.

***

Fuck the poor, както се споделяше в оня занимателен филм на Мел Брукс. Т.е. ГЕПП са „ десни “ единствено и само поради кражбите и участието в ЕНП, а не поради евентуално рационалната обществена политика. И в случай че „ назначат “ Томислав за нов Цветанов, ще стигнат до фамозното “a-t-on des nouvelles de monsieur de Lapérouse ”.

***

Гешев: това предопределение споделя, като че ли по детски, „ нъцки, не тук си вършим каквото си желаеме “. И няма капка гражданско отвращение. Сетих се за Чехов, този същински талант, който го е споделил посредством Вершинин от „ Три сестри “: „ Что вы! Здесь такой здоровый, хороший, славянский климат. Лес, река... И здесь тоже березы... И никто не знает почему ето так “.

***

Не мога да схвана за какво не се стачкува по площадите и със стачки против тази „ хамска “ власт, най-тъпата от началото на антропоцена насам. Защо не като гърците? Ако перифразираме Бонапарт, treize siecles vous contemplent. Да не кажа към този момент „ quatorze “.

***

Какво доживяхме – бсп да ви плаши с Пеефски. След 2013 и всичко, което се случи.

***

Д-р Михайлов е прав, както нормално – Борисов е параполитик. Аз бих добавил културологично – и постетичен, в своята душевна голотия. В краниума там нЕма никой. Честито.

***

Опитът не може да размени интелекта. Камо ли образованието.

***

Триумфът на отчайващото незнание е обособен въпрос.

***

Все повече се усещам като в онази епиграма на огромния Радой Ралин – в случай че изкукуригам, кого ще събудя?

***

А хелиотропите-„ патрЕоти “ към този момент осигуриха и правнуците си. И са чудесни ladies of negotiable virtue на ГЕПП-бсп-ДПС.

***

Като споделих “virtue ” – помните ли оня филм, The Unexpected Virtue Of Ignorance?

***

Властта у нас е петата неточност по Цицерон, този печален съвременник и на триумвиратите, и на Републиката като цяло: фактът, че хората не учат и не се стремят да четат и да се образоват, с цел да станат освен това от това, което са били. (Мога и на латински, само че да не предозираме.)

***

Хайде отново Радой, for good measure: „ Смениха си концепциите и адресите/на работа са у ползите. “

***

ГЕПП-бсп властта у нас съблюдава – без да го знае, инстинктивно – френския принцип “mensonge par omission ”. Т.е. неистина поради премълчаване. Нещо, тръгнало от Ришельо, само че в напълно различен подтекст. Но наш`те, благите, го съблюдават като закон.

***

То е, най-общо, отвод от етична регулация на взаимния ни живот, поради премълчаването, отвод от всевъзможен публичен контракт, отвод от личната си нация в името на персоналното благоденствие. Не, това не е Ришельо.

***

Вид политически cosplay. Гадни (винаги невинни) копилета.

***

бсп: да се саморазпуснат и да изчезнат, поради чудовищни закононарушения против българската нация. Начело с Румен Гечев, който добре знае по какъв начин междинната българска заплата се довежда до 7 $. Съд и камшик за тия мръсници.

***

Проблемът е в електората с по-ограничени когнитивни способности; само че по-големият проблем е по какъв начин да разбираем на този електорат, че гласоподава срещу себе си.

***

С недомаслени като тия няма да стане.

Oще: на facebook.com/ivailo.noisy.tsvetkov 

NB! Адвокатът на OFFNews.bg припомня: препечатването на този текст (изцяло или отчасти) става единствено с категорично документално позволение от OFFNews.bg и създателя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР