Турция заяви в понеделник, че военните и разузнавателните й служби

...
Турция заяви в понеделник, че военните и разузнавателните й служби
Коментари Харесай

САЩ и Турция били в контакт при операцията срещу джихадисткия халиф

Турция съобщи в понеделник, че военните и разследващите й служби са имали " натоварен " контакт с американските си сътрудници по време на интервенцията, довела до убийството на водача на Ислямска страна (ИД) Абу Бакр ал Багдади, предава БГНЕС.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи в неделя, че Багдади е бил погубен предходната нощ по време на нахлуване от американските специфични сили в северозападна Сирия, на няколко километра от турската граница.
" Нашите военни и нашите разследващи служби бяха в контакт с американските си сътрудници по този въпрос, те се координираха между тях ", съобщи представителят на турското президентство Ибрахим Калън пред кореспонденти в Анкара.
" Можем да кажем, че през нощта на интервенцията имаше натоварен разговор сред нашите военни ", сподели Калън.
Той дефинира гибелта на Багдади като " победа ", като добави, че Анкара ще продължи своята " ефикасна битка " против " отклоняващата се от нормите идеология " на ИД.
Калън назова ИД " чума, рак, който най-вече навреди на мюсюлманите ".
Преди това Турция беше упрекната, че е оставила джихадистите да минават през границата ѝ, с цел да им разреши да се борят с режима на сирийския президент Башар Асад в гражданската война, която бушува в Сирия от осем години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР