Турция захранва газопреносната си мрежа с първия газ от огромното

...
Турция захранва газопреносната си мрежа с първия газ от огромното
Коментари Харесай

Турция пуска газ от находище в Черно море

Турция зарежда газопреносната си мрежа с първия газ от голямото находище " Сакария " в Черно море. Турската петролна корпорация пуска находището в употреба почти три години след откриването на залежите. Газът ще бъде ориентиран първо към завода за преправка на турската петролната компания " Боташ ", а по-късно се чака той да бъде доставен до домовете на потребителите през първата седмица на май, показва телевизия СиЕнЕн-Тюрк, представена от Българска телеграфна агенция.
В газовото находище " Сакария " бяха открити 320 милиарда куб. метра природен газ. Първоначално се възнамерява да се добиват към 10 млн. куб. м газ на ден, т.е. от 3,4 милиарда до 4 милиарда куб. м годишно. 
Турция е огромен вносител на енергийни първични материали и съвсем половината газ, който използва, идва от чужбина, което трансформира плана " Сакария " в сериозна облага за енергийния бранш на страната.
Междувременно от данни на " Евростат " стана известно, че потреблението на природен газ у нас е спаднало с повече от 20%. Това е над междинния спад за общността - 17,7%. Данните се удостоверяват и от " Булгаргаз ". Заради топлото време топлофикациите не са приели всички декларирани авансово количества. От началото на годината и поради повреди един от огромните индустриални консуматори - " Неохим ", също е свил потреблението.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР