Турция ще започне активно усвояване на Космоса с руска помощ.

...
Турция ще започне активно усвояване на Космоса с руска помощ.
Коментари Харесай

Турция планира активно усвояване на Космоса с руска помощ

Турция ще стартира интензивно асимилиране на Космоса с съветска помощ. За това се договориха на срещата си в Сочи президентите на двете страни Реджеп Ердоган и Владимир Путин.

Пред турски медии Ердоган е съобщил, че страната му планува да  изстрелва ракети от наземни и морски платформи. За задачата Москва и Анкара ще изработят пътна карта на галактическото съдействие, което по думите на Ердоган, планува доста по-мащабни планове.

Една от огромните цели на турската галактическа стратегия е да достави безпилотен галактически транспортен съд на Луната през 2023 година благодарение на ракета с хибриден мотор, основана в страната.

На диалозите в Сочи е било разисквано и по-нататъшното задълбочаване на военното съдействието сред Москва и Анкара. От съвместен интерес са планове в региона на военната авиация,  самолетните мотори и подводниците- заяви турският водач пред публицисти при завръщането си в Анкара.

Тези планове могат да влошат още повече така и така обтегнатите връзки сред Турция и Съединени американски щати, разяснява Агенция Франс Прес, като напомня, че  Вашингтон наложи предходната година наказания на Турция поради закупуването на съветската противовъздушна система  С-400 за милиарди долари.

Съединени американски щати също изключиха Турция от програмата F-35, по която западните съдружници създават елементи за изтребителите от последващо потомство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР