Турция ще организира търг за изграждането на 45-километровия Канал Истанбул,

...
Турция ще организира търг за изграждането на 45-километровия Канал Истанбул,
Коментари Харесай

Ердоган: През 2019 г. правим търг за изграждането на Канал Истанбул

Турция ще провежда търг за построяването на 45-километровия Канал Истанбул, заяви през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Ройтерс.

Изявлението на президента бе направено на фона на проектите на държавното управление да замрази новите вложения за понижаване на разноските.

Проектът Канал Истанбул бе отлаган прекалено много. Ще организираме търг през 2019 година и ще стартираме процеса, сподели Ердоган на съвещание на неговата ръководеща Партия на справедливостта и развиването (ПСР).

По-рано тази година Ердоган съобщи, че държавното управление му не обмисля нови вложения, поради което се появиха подозрения по отношение на скорошното осъществяване на плана за канала на стойност 16 милиарда $.

Идеята за основаването на Канал Истанбул (мегапроект на Турция за създаване на неестествен канал, свързващ Черно и Мраморно море през Истанбул) бе показана от Ердоган през 2011 година, а реализирането му е измежду основните цели на държавното управление за 2023 година, когато турската република ще навърши 100 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР