Турция се похвали, че природният газ, открит в Черно море,

...
Турция се похвали, че природният газ, открит в Черно море,
Коментари Харесай

Турция се похавали с много природен газ от Черно море

Турция се похвали, че природният газ, открит в Черно море, ще помогне на страната доста да понижи вноса на суровината, който сега е над 99%. Местният рандеман ще стартира да се употребява още през март тази година.

Черноморският природен газ ще задоволи потреблението на семействата в страната за 33 години, сподели през днешния ден министърът на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез. Очаква се добивът от черноморското находище да доближи пика си след четири години.

Целта ни е към 15 до 20 милиарда кубични метра рандеман на природен газ от това находище, когато доближи оптималното си равнище. Потреблението ни беше 50 милиарда кубически метра предходната година. Това значи, че вносът на природен газ ще спадне с 30% “, сподели Дьонмез.

По първични оценки общият ресурс в Черно море е 710 милиарда куб. м, което ще е задоволително за потреблението на семействата за 33 години, счита министърът. Общият размер природен газ се усили, откакто беше локализирано ново находище и предходното изобретение беше преразгледано.

Преди дни президентът на страната Реджеп Ердоган сподели, че Турция е разкрила нов запас от 58 милиарда кубични метра в находището Caycuma-1. Прогнозния размер на находището Sakarya също беше преразгледан до 652 милиарда кубични метра от предходните 540 милиарда кубични метра.

Турция, която има малко нефт и газ, е мощно подвластна от вноса от Русия, Азербайджан и Иран, както и от вноса на LNG от Катар, Съединените щати, Нигерия и Алжир.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинЧерно море природен газ Турция газово находище локален рандеман ПоследниНай-четениЕнергетика 32 Турция се похавали с доста природен газ от Черно море Компании 2024 Без жалост: Apple дава отговор на рецесията с продажбите с парадоксални цени? Компании 204 „ Лукойл “ се пробва да напусне Румъния и Молдова Бюджет и финанси 100 Англия е все по-малко привлекателна за вложения Хай-тек 10864 6G може да употребява хората като източник на сила Компании 10830 „ Да развием бизнес тук, не в чужбина “: Двама братя и тяхното ателие в с. Окорш Компании 10082 Репресираният Джак Ма се отхвърля от контрола върху Ant Group Личности 3683 „ Ще си пандизчия или милионер “: Защо Брансън напуща учебно заведение на 15 Всички вести
НАПИШИ КОМЕНТАР