Турция счита за важно да продължи сътрудничеството на страните-гарантки от

...
Турция счита за важно да продължи сътрудничеството на страните-гарантки от
Коментари Харесай

Анкара е твърдо зад съюза Русия-Турция-Иран за решаване на конфликта в Сирия

Турция смята за значимо да продължи съдействието на страните-гарантки от Астана (Русия, Турция, Иран) в тристранен формат за разрешаване на спора в Сирия. Това съобщи Садик Арслан, непрекъснат представител на Турция в Женевския офис на Организация на обединените нации в изявление за РИА Новости, представено от БГНЕС.
" Да, несъмнено. Групата от Астана разисква доста въпроси. Първата тематика е политическият път, другата тематика, несъмнено, е сигурността. След това идва тематиката за пандизчиите и филантропичния маршрут. Важността на групата няма да изчезне. Защото сирийският въпрос е към момента отворен и към момента основава доста провокации за прилежащите страни и интернационалната общественост “, сподели още специалистът.
Според него срещите на страните гаранти в тристранен формат ще продължат. Включително в близко бъдеще в Нурсултан.
Гаранти за прекратяването на огъня в Сирия, където въоръженият спор продължава от 2011 година, са Руската федерация, Турция и Иран. За това време Сирия съумя съвсем изцяло да победи терористите, да стартира политическо урегулиране, да върне бежанците и да възвърне инфраструктурата, унищожена от войната.
Създаден бе парламентарен комитет, включващ опозицията. Първото съвещание на комитета е планувано за 30 октомври в Женева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР