Турция призова страните в конфликта в Украйна незабавно да седнат

...
Турция призова страните в конфликта в Украйна незабавно да седнат
Коментари Харесай

Напрежение. Анкара тропна с крак на Украйна и Русия

Турция прикани страните в спора в Украйна неотложно да седнат на масата за договаряния и да сложат завършек на войната - този апел се насочва в декларация, оповестена след днешното съвещание на Съвета за национална сигурност, оповестява Българска телеграфна агенция, като цитира телевизия ТРТ Хабер.

По време на съвещанието е бил в детайли разискван ходът на войната сред Русия и Украйна и вероятните ѝ последствия за района в бъдеще. Заявено е било, че ескалацията на напрежението в Черно море няма да бъде в полза на никого.
-->
Според турския Съвета за национална сигурност също по този начин връщането към Черноморската зърнена договорка ще предотврати вероятните негативни последствия за нуждаещите се страни и ще способства за продоволствената непоклатимост.

Заседанието на Съвета за национална сигурност се организира при закрити врата под председателството на президента Реджеп Тайип Ердоган в президентския комплекс в Анкара. То продължи към три часа, а след приключването му беше оповестена декларация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР