Турция обвини Европейския съюз за -->, в която председателят на

...
Турция обвини Европейския съюз за -->, в която председателят на
Коментари Харесай

Турция обвини ЕС за скандала с Фон дер Лайен

Турция упрекна Европейския съюз за -->, в която ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен бе оставена без стол по време на среща в Анкара с президента Реджеп Тайип Ердоган.

" Разположението на местата за сядане беше направено в сходство с предлагането на Европейски Съюз. Точка. Нямаше да разкрием този факт, в случай че не бяха отправени обвинявания против Турция, " съобщи външният министър Мевлют Чавушоглу, съобщи БГНЕС.

Дипломатическа неточност остави ръководителя на Европейски Съюз Урсула фон дер Лайен без стол, до момента в който сътрудниците й мъже заеха местата си на среща с турския президент, провокира несъгласия в Брюксел.

Видео от срещата във вторник в Анкара демонстрира, че ръководителят на Европейската комисия Фон дер Лайен се озадачава, до момента в който турският водач и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел заемат местата си пред знамената им. В последна сметка тя седна на диван, малко по-далеч от сътрудниците си, против турския външен министър – някой, който е под нейния сан по протокол.

Очевидното неуважение пристигна в внимателен миг, когато Европейски Съюз и Турция се стремят да възстановят връзките си, макар опасенията по отношение на спазването на човешките права и по-конкретно на дамите от Анкара. Още една точка на напрежение стана отдръпването на Турция от Истанбулската спогодба, което провокира доста рецензии от страна на Европейски Съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР