Турция няма повече да спира сирийските бежанци да достигат Европа.

...
Турция няма повече да спира сирийските бежанци да достигат Европа.
Коментари Харесай

Ще пусне ли Турция бежанците към Европа

Турция няма повече да стопира сирийските бежанци да доближават Европа. Това сподели почитан турски представител, представен от " Ройтерс ", съобщи БНР. Бреговата защита и граничните чиновници по сигурността са получили разпореждане да не се намесват, в случай че мигрантите тръгнат да пресичат границите. В Турция по публични данни има към 3 милиона и 700 хиляди сирийски бежанци.

ВИЖ ОЩЕ: Русия и Сирия бият по турски бойци в Идлиб

Това стана, откакто при въздушни удари на армията на сирийския президент Башар Асад против позиции на турската войска в сирийската провинция Идлиб починаха минимум 33 турски бойци.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди офанзивите на Сирия и Русия в провинция Идлиб. Той прикани " сирийския режим и съветския му съдружник " да " спрат офанзивата си, да съблюдават интернационалното право и да поддържат напъните на Организация на обединените нации за спокойно споразумяване " на спора.

Най-малко 33 турски бойци бяха убити през вчерашния ден в Идлиб при въздушни удари. Още няколко души са тежко потърпевши при нападението. Според други източници жертвите измежду турските военни са доста повече.

Анкара нанесе ответни удари по позиции на армията на Башар Асад. " Всички известни позиции на режима бяха обстреляни от нашите сухопътни и военновъздушни елементи ", сподели в официално съобщение ръководителят на Дирекцията по връзки в турското президентство Фахреттин Алтун.

Вследствие на ескалацията на напрежението в Сирия в Анкара се организира изключителна среща, управлявана от президента на страната Реджеп Тайип Ердоган. Заседанието в президентския замък продължи два часа и в него взеха присъединяване военният и външният министър, началникът на Генералния щаб, ръководителят на разследващата работа Разузнавателна служба на Турция и други високопоставени публични лица. Крайната националистическа Партия на националистическото деяние, която поддържа ръководещата Партия на справедливостта и развиването, и опозиционната Народнорепубликанска партия организираха изключителни съвещания на управленията си по отношение на ситуацията.

Съединени американски щати също приканиха за преустановяване на настъплението в Идлиб и показаха поддръжка за Турция. " Заставаме зад нашия съдружник в НАТО Турция и продължаваме да призоваваме за неотложно прекъсване на тази отвратителна атака на режима на Асад, на Русия и на силите, подкрепяни от Иран ", сподели в официално съобщение представител на Държавния департамент.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР