Турция и Русия са на една и съща позиция по

...
Турция и Русия са на една и съща позиция по
Коментари Харесай

Ердоган: С Русия мислим еднакво за терористите

Турция и Русия са на една и съща позиция във връзка с волята за унищожаване на тероризма, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган във вторник, откакто изрази безапелационното си опълчване на удължаването на 120-часовото помирение в Северна Сирия, контрактувана като част от съглашение, реализирано със Съединени американски щати за разрешаване на отдръпване на обвързваните с ПКК терористи.

В тирада пред кореспонденти на летище в Анкара преди формалното си посещаване в съветския черноморски град Сочи, Ердоган означи, че неговият съветски сътрудник поддържа позицията на Турция във връзка с премахването на опасността от гнет по границата.

" Турция и Русия са на една и съща позиция във връзка с премахването на тероризма ", каза Ердоган.

Президентът направи равносметка на резултатите до момента от офанзивата, по време на която досега са били убити 775 кюрдски бойци, които съгласно Анкара са терористи, седем турски бойци и 79 бойци от Сирийската национална войска.

В отговор на въпрос по отношение на настояването на френския президент Еманюел Макрон за удължение на 120-часовата пауза в интервенция „ Мирна пролет “ Ердоган сподели, че сходен вид не стои.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР