Турция е нанесла вълна от въздушни удари по електрическа и

...
Турция е нанесла вълна от въздушни удари по електрическа и
Коментари Харесай

Турски удари поразиха енергийна инфраструктура в северна Сирия

Турция е нанесла вълна от въздушни удари по електрическа и нефтена инфраструктура в следената от кюрдите североизточна част на Сирия, което е извело от работа няколко електроцентрали, оповестиха локални източници и сирийски държавни медии, представени от " Ройтерс ".

Хогир Наджар, медиен чиновник в ръководената от кюрдите самостоятелна администрация, сподели пред Ройтерс, че минимум 40 обекта са били ударени при турски обстрел през последните два дни, в това число електроцентрали, водни помпени станции и нефтена инфраструктура.

Наджар сподели, че минимум 10 гранични града са останали без ток или вода вследствие на това.

Сирийската държавна телевизия също заяви за ударите в понеделник, като сподели, че турски дрон е блъснал електроцентралата Дирбасия и че турската въздушна бомбардировка е блъснала електропреносна станция в основния град Камишли. Две водни станции също бяха спрени, защото турските удари в понеделник прекъснаха електроснабдяването им, заяви сирийската държавна осведомителна организация SANA.

Турция организира военни нахлувания и бомбардировки в Сирия против кюрдите YPG, които счита за крило на Кюрдската работническа партия или ПКК.

ПКК, избрана като терористична група от Турция, Съединените щати и Европейския съюз, подвигна оръжие против турската страна през 1984 година

Турското министерство на защитата удостовери, че е направило въздушни удари в Северен Ирак и Северна Сирия през уикенда, откакто девет турски бойци бяха убити в конфликт със неразрешената ПКК в Северен Ирак.

Въздушните удари унищожиха цели, състоящи се от пещери, укрития и депа , както и оборудване за произвеждане на природен газ , се споделя в изказване на министерството в неделя.

Националната разследваща организация на Турция (MIT) също нанесе удари по цели на ПКК и YPG в Сирия, заяви държавната Анадолска организация в неделя. Ударите са били ориентирани към военни бази и сериозни инфраструктурни уреди, в това число петролни и природен газ, за ​​които се счита, че се употребяват за финансиране на ПКК, съгласно Anadolu.

" Повредената електроцентрала на няколкостотин метра от къщата ми беше ударена предходната година, предишния месец и през днешния ден също ", сподели Хюсеин Сейфо, гражданин на град Камишли.

" Всеки път, когато бъде поправено, още веднъж е бомбардирано . Страхуваме се за децата си след последните два дни ", сподели той пред Ройтерс по телефона.
 Турция
Турция " обезврежда " 45 кюрдски бойци в Северен Ирак и Сирия

След сплъсък с ПКК с 9 жертви
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР