Турция е изпратила писма с гаранции за безопасен туризъм на

...
Турция е изпратила писма с гаранции за безопасен туризъм на
Коментари Харесай

Турция официално покани 70 държави да пращат туристи

Турция е изпратила писма с гаранции за безвреден туризъм на 70 страни , заяви Анадолската осведомителна организация. Всяко от писмата е подписано персонално от министъра на туризма в страната Мехмет Нури Ерсой.

В тях Ерсой твърди, че Турция работи отговорно по всички процедури и подсигурява на 70-те страни своята сигурност като туристическа дестинация посредством прецизна система за узаконяване на туристическите обекти. Той твърди, че там е безвредно място за туризъм, по повод на COVID-19. Писмата включват информация за гарантиране на здравето и сигурността на туристите и чиновниците и лист на ограниченията, подхванати в транспортните уреди, хотелите и заведенията за хранене, както и описи с потенциалите на здравните институции на провинциално и регионално равнище.

Освен, че е разпратила гаранционни писма, Турция е почнала и телефонна дипломация със 70-те страни, с цел да ги осведоми за здравната инфраструктура на страната по време на пандемията. Въпросните страни са определени по статистически индикатори - техните жители през последните години са предпочели Турция като туристическа дестинация.

В материала на Анадолската организация се загатват единствено Германия, Англия, Холандия, Белгия, Япония, Русия и Чехия, само че българските туристи в последното десетилетие са в Топ 10 на посещаващите Турция, тъй че най-вероятно писмо има и до нашето министерство на туризма.

За да избави най-малко частично летния сезон Турция започна проект за „ узаконяване за здравословен туризъм “, като по този метод желае да обезпечи спазването на високи здравни и хигиенични стандарти на авиокомпаниите, летищата и другите транспортни уреди, в местата за настаняване и местата за хранене.

„ Турция работи отговорно във всички тези процеси, освен поради здравето на нашите жители, само че и за това на своите посетители, с цел да подсигурява, че те ще прекарат умерено своята отмора “, означи Ерсой.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР