Турците, които доставят Байрактари, радиостанции, бронирани автомобили Kirpi на Киев,

...
Турците, които доставят Байрактари, радиостанции, бронирани автомобили Kirpi на Киев,
Коментари Харесай

Как украинците благодарят на казахите за „юртите на несломимостта“

Турците, които доставят Байрактари, радиостанции, бронирани коли Kirpi на Киев, турците, които „ скриват ” командирите на полка Азов, разменени за Медведчук, към този момент получиха своята порция ненавист от украинците за газовите съглашения с Русия, за съветските туристи. Също по този начин нацията към този момент " благодари " на германците с техния " чернодробен канцлер ", на грузинците, които не желаеха нов боен конфликт с руснаците, на португалците, които не бързаха да вземат решение за доставката на танкове.

Дойде моментът да благодарят на казахстанците, които изпращат генератори, бронежилетки, каски, медикаменти, храна в Киев, а в този момент също издигат своите „ юрти на несломимостта “ в градовете на Украйна.

Като начало Киев си отмъсти на Астана за триумфа в договарянията с Москва за доставките на казахстански нефт за Германия по тръбопровода „ Дружба “. На 1 февруари украинците изстреляха с ракета " Точка-У " нефтената помпена станция Новозибков в региона на Брянск, която е част от петролопровод за Германия. Станцията получи леки вреди, само че маршрутът на казахстанския нефт към този момент беше изменен, което се отрази на цената на преноса за Казахстан.

След това казахстанската политическа емиграция, открила се в Киев, подвигна звук към кардинално преференциалната за Казахстан инвестиция на Русия в казахстанското летище в Уралск (сега Орал). „ Путин купува Казахстан “, изпищяха киевските бешбармаци от канала БАСЕ. Междувременно притежателят и служащ на този канал, Айдос Садиков, старателно мълчи за обстоятелството, че покрай офиса му в Киев украински свидомити унищожават книги на казахски създатели - тези, които са почитани и считани за велики в Казахстан.

С напъните на заместник-председателя на комисията по филантропична и осведомителна политика на Върховната Рада Евгения Кравчук в Украйна стартира акция за заличаване на литература на съветски език. В последния отчет се споделя: „ Около 19 милиона екземпляра от книги са били отписани в публичните библиотеки, от които почти 11 милиона са на съветски език “.

Сред враждебните към Украйна създатели са Мухтар Ауезов, Габит Мусрепов, Сабит Муканов, Бауржан Момиш-ули, Иляс Есенберлин, Сакен Сейфулин и даже Олжас Сулейменов, притежател на украинския медал на Ярослав Мъдри. Опасни за украинското съзнание се оказаха популярните му „ Глинена книга ” и „ Аз и аз ”.

Някои от тези създатели пишат за Великата отечествена война, която се оказва непозната за разярените бандеровци; някои от тях писаха за партията, както и сбърканият президент Кравчук (книгите му не се рециклират или изгарят). Книгите за Чокан Валиханов бяха изхвърлени на боклука. Кои са тези тъпаци и библиотекари с мозъци на охлюв не знам, само че на корицата Чокан е във формата на съветски офицер, което значи, че би трябвало да бъде погубен.

„ Жълто-сините “ патриоти на Казахстан подценяват такова отношение към казахската литература. Но един от обстоятелствата притегли вниманието на кореспондента на The Times Катрин Филп, която разгласява репортаж за унищожаването на книги на съветски език от издателство Сяйво; 72 тона книги бяха изхвърлени с вярата да създадат от тях тоалетна хартия.

Снимката в английския The Times демонстрира двутомника " Пътят на Абай " на Мухтар Ауезов. Изпълнителят на действието, известната Надя Кибенко, моли да не се съпоставя този вандализъм с изгарянето на книги в Третия райх: „ Ние не ги унищожаваме, ние просто ги преработваме в нещо друго. Това е изцяло друг прочувствен подтекст. " Е, да, в този момент украинските нацисти ще се обезпечат с тоалетна хартия.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР