Турското външно министерство извършва назначения на 30 нови посланици на

...
Турското външно министерство извършва назначения на 30 нови посланици на
Коментари Харесай

Турция смени турския посланик в София

Турското външно министерство прави назначения на 30 нови посланици на страната по света, оповестяват турските медии.

За нов дипломат в София е избран Хасан Улусой, осведоми " Хюриет дейли нюз ". Сюлейман Гьокче, досегашният дипломат в София, ще бъде назначен в Гватемала, оповестява Българска национална телевизия.

Роденият през 1966 година Улсой е посланик от кариерата, бил е дипломат в Нигер, а също така е бил изпращан в Нигерия, Иран, Швейцария и Съвета на Европа. Експерт е в региона на човешките права и интернационалната сигурност, като има и тапия по европеистика от London School of Economics.

Владее свободно британски и френски, както и немски и норвежки.

Хасан Улусой е измежду 16-имата дипломати в лист от общо 30 посланици, които до през вчерашния ден са били известени за новите назначения, прецизира " Хюриет дейли нюз ".

Друго име в листата е това на Мерве Кавакчъ, която стана известна с това, че през 1999 година бе изгонена от парламентарната зала и не й бе разрешено да постави клетва като депутатка от Партията на добродетелта поради това, че носи кърпа.

Сега Кавакчъ става дипломат на Република Турция в Куала Лумпур, Малайзия, написа в. " Тюркие ". Това става допустимо, откакто бе възобновено отнетото й турско поданство.

За дипломат в Токио ще бъде назначен Мурат Мерджан, някогашен народен представител и един от създателите на ръководещата Партия на справедливостта и развиването, а за непрекъснат представител на Организация на обединените нации във Виена - Ахмет Мухтар Гюн.

С нови турски посланици ще се снабдят също Швеция, Белгия, Унгария и други страни по света.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР