Турското министерство на отбраната ще предаде записи на представители на

...
Турското министерство на отбраната ще предаде записи на представители на
Коментари Харесай

Турция с доказателства, че Гърция използва С-300 срещу нейни самолети

Турското министерство на защитата ще съобщи записи на представители на НАТО , от които се вижда по какъв начин Гърция употребява система за противовъздушна защита С-300 против негови самолети, заяви CNN Turk.

Властите в Анкара са уверени, че турската радарна система е записала задействането на гръцката система С-300 сега, в който аероплан на турските Военновъздушни сили е влезнал в обсега ѝ.
 Турция заплаши с
Турция заплаши с " дейности в самоотбрана " против Гърция

Острото опълчване сред двете страни продължава

Турските военни настояват, че това е станало, когато изтребители F-16 са прелитали над остров Родос . Тогава точно гръцките управляващи са задействали системата С-300 за следене на задачата и за ориентиране на ракети земя-въздух, като са деблокирали и механизма им за изстрелване.

Записите ще бъдат препратени д о Генералния секретариат на НАТО и до министерствата на защитата на страните членки на Алианса. Според разпоредбите в НАТО потреблението на системи С-300 и последващите ограничения се дефинират за враждебно държание.
 Анкара: Гърция прихвана наши изтребители над Средиземно море
Анкара: Гърция прихвана наши изтребители над Средиземно море

Атина упрекна турската страна

Припомняме, че през вчерашния ден - на 30-и август, във връзка 100-годишнината от " Деня на успеха " , когато в Турция означават успеха на турската войска над гръцките сили в борбата през 1922 година покрай Афион Кютахя в Мала Азия, президентът и на Гърция, катопостави въпроса: " Готови ли сме за офанзива през 2023 година? "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР